Doborârea avionului militar rus trimite "un mesaj greșit grupărilor teroriste" (ministrul de externe iranian)

Doborârea avionului militar rus trimite "un mesaj greșit grupărilor teroriste" (ministrul de externe iranian)

Doborârea unui avion de luptă rus de către Turcia la frontiera acestui stat cu Siria trimite "un mesaj greșit grupărilor teroriste", demonstrând în același timp necesitatea unei "lupte internaționale unite" pentru a le combate, a afirmat ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, într-o convorbire telefonică avută marți seară cu omologul său rus Serghei Lavrov, transmite AFP.

'Acest gest arată încă o dată caracterul sensibil al situației din Siria și efectul său asupra păcii și securității mondiale, precum și necesitatea unei lupte internaționale unite pentru a combate terorismul', a declarat Zarif, citat miercuri de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Hossein Jaber-Ansar.

'Asemenea gesturi pot duce la o escaladare a crizei siriene și trimit un mesaj greșit grupărilor teroriste', printre care Statul Islamic, lăsându-le să creadă 'că își pot continua activitățile teroriste profitând de divizările' dintre cei care luptă împotriva lor, a comentat ministrul iranian.

Rusia și Iran sunt principalii susținători ai regimului președintelui sirian Bashar el-Assad, în timp ce occidentalii și Turcia doresc plecarea acestuia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 VIDEO DSP a închis târgul de Crăciun deschis ilegal de imbecila de Fiola! Nu avea nicio aprobare, dar ea a înc…

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 Un text despre femei care merită citit...