Doi suedezi au fost condamnați la închisoare pe viață pentru "acte de terorism" comise în Siria

Doi suedezi au fost condamnați la închisoare pe viață pentru "acte de terorism" comise în Siria

Doi cetățeni suedezi acuzați că au avut un rol de prim-plan în crime comise în Siria în primăvara anului 2013 au fost condamnați luni de un tribunal din Suedia la detenție pe viață pentru "acte de terorism", transmit France Presse și Reuters.

Hassan Al-Mandlawi, 32 de ani, și Al Amin Sultan, 30 de ani, au oferit explicații în fața tribunalului din Goteborg (sud-vestul Suediei) privind presupusa lor participare la executarea prin tăierea gâtului și prin decapitare a două persoane la Alep, capitala economică a Siriei, devastată de război.

Înregistrări video cu aceste crime erau stocate pe un stick USB confiscat într-un alt caz la domiciliul celui mai tânăr dintre acuzați.

Condamnații, care vorbeau în suedeză în aceste imagini, își exprimau bucuria după decapitarea unei victime, al cărei cap este arătat în fața camerei de filmat de către călăi.

Tribunalul a subliniat rolul lor de 'comandă' în aceste execuții, în timp ce inculpații au spus că sunt nevinovați, în pofida unor dovezi, în opinia procurorilor, copleșitoare.

Justiția suedeză nu a fost în măsură să identifice victimele, dar a precizat că acestea erau cel mai probabil civili.

Instanța nu a dezvăluit numele grupării pentru care inculpații luptau, dar s-a dovedit că ei simpatizau cu un regim bazat pe Sharia și pe crearea unui califat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…