Edward Snowden și-a deschis cont pe Twitter, unde îl urmărește pe cel al NSA

Edward Snowden și-a deschis cont pe Twitter, unde îl urmărește pe cel al NSA

Edward Snowden, fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate (NSA) americane care a dezvăluit amploarea rețelei de spionaj electronic a SUA, și-a deschis marți cont pe Twitter, care a atras peste 170.000 de 'followers' în mai puțin de o oră, relatează AFP și Reuters. 'Can you hear me now?' (Mă auziți?), a întrebat Snowden în primul său tweet, postat în jurul orei 16.00 GMT și preluat rapid de zeci de mii de ori.  

În câteva minute, contul său @Snowden, certificat de Twitter , era deja urmărit de circa 100.000 persoane, pentru ca, până seara, numărul lor să ajungă la 740.000.

The Intercept, site -ul condus de Glenn Greenwald, jurnalist care a obținut un premiu Pulitzer pentru publicarea dezvăluirilor lui Edward Snowden despre vastul sistem de spionaj al NSA, a confirmat autenticitatea contului.

Deocamdată, singurul cont urmărit de fostul consultant este cel al NSA (@NSAGov). În profilul său pe Twitter, Snowden s-a descris astfel: 'Înainte lucram pentru guvern. Acum lucrez pentru public'.

Inculpat în SUA pentru spionaj, Edward Snowden, refugiat în Rusia, riscă până la 30 de ani de închisoare în țara sa.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...