Egiptul cumpără cele două nave Mistral de la Franța

Egiptul cumpără cele două nave Mistral de la Franța

Egiptul a semnat sâmbătă cu Franța contractul de cumpărare a celor două nave de război Mistral, a căror vânzare Rusiei fusese anulată de Paris din cauza crizei ucrainene, relatează AFP, care citează surse din anturajul premierului Manuel Valls, aflat în vizită la Cairo.

Președintele francez Francois Hollande anunțase la 23 septembrie că s-a pus de acord asupra acestei vânzări cu omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sissi. Surse din anturajul ministrului francez al apărării vorbeau despre o sumă de circa 950 de milioane de euro pentru achiziționarea acestor două nave de proiecție și comandament (BPC), foarte sofisticate.

Grupul francez "DCNS tocmai a semnat cu marina egipteană contractul de vânzare a celor două nave Mistral în prezența domnilor Sissi și Valls", a declarat agenției franceze de presă un membru al anturajului premierului Manuel Valls, după terminarea întrevederii sale cu președintele egiptean la Cairo.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...