Erdogan acuză UE că se amestecă în problemele interne ale Turciei

Erdogan acuză UE că se amestecă în problemele interne ale Turciei

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat luni Uniunea Europeană că se amestecă în problemele interne al țării sale, după ce Bruxellesul a criticat arestările masive din Turcia ce au vizat reprezentanți ai unor media care se opun regimului, relatează AFP.

'UE nu se poate amesteca în măsuri luate în cadru legal, împotriva unor elemente care amenință securitatea noastră națională', a spus Erdogan, a cărui declarație, prima după arestările de duminică, a fost transmisă de televiziuni. 'Ei nu au decât să se amestece în problemele lor', a declarat el.

"Nu ne preocupă ceea ce ar putea spune UE, dacă ne acceptă sau nu ca membri, nu avem astfel de preocupări. În prezent, ne concentrăm pe protejarea securității naționale", a mai afirmat Erdogan, la inaugurarea unui centru energetic, potrivit Reuters.

'Ei spun că este vorba de libertatea presei, dar nu are nimic de-a face cu aceasta', a explicat președintele, acuzându-i pe ziariștii arestați că fac parte dintr-o rețea ce vizează subminarea guvernului.

Raidurile efectuate la ziarul Zaman și la televiziunea Samanyolu marchează o escaladare a luptei duse de președintele turc cu fostul aliat Fetullah Gulen.

Erdogan îl acuză pe Gulen de stabilirea unei structuri 'paralele' în stat prin susținătorii săi din sistemul judiciar, poliție și alte instituții.

El a precizat că standardele democratice ale Turciei sunt tot mai dezvoltate și că operațiunea împotriva rețelei lui Gulen face parte dintr-un efort de eliminare a forțelor antidemocratice și va continua.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa