Erdogan, care promisese cândva că va desființa Twitter, se bucură acum pe rețeaua de socializare de victoria AKP în alegeri

Erdogan, care promisese cândva că va desființa Twitter, se bucură acum pe rețeaua de socializare de victoria AKP în alegeri

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care promisese cândva că va desființa Twitter, pe care o descrisese ca fiind ''un instigator la tulburări'', nu a rezistat luni tentației de a celebra pe rețeaua de socializare triumful partidului său la alegerile legislative de duminică, relatează AFP.

''Aș vrea să felicit toate partidele care au participat la alegerile de pe 1 noiembrie și pe toți cetățenii care au contribuit prin votul lor la manifestarea voinței naționale'', a scris Erdogan pe contul său de Twitter .

''Felicit AKP (Partidul Justiție și Dezvoltare), care va conduce țara singur, precum și pe fratele meu Ahmet Davutoglu, care este șeful AKP și premier al țării'', a continuat el într-un al doilea mesaj.

Ales în 2014 la președinția țării, Erdogan a criticat de mai multe ori rețelele de socializare cât a condus guvernul timp de 11 ani.

Confruntat cu un scandal de corupție fără precedent în vara lui 2013, el a promis atunci să desființeze rețeaua Twitter, pe care a comparat-o cu ''un cuțit în mâna unui ucigaș''. Guvernul său a blocat atunci temporar rețeaua de socializare și YouTube pentru a evita difuzarea de informații critice la adresa anturajului său.

Erdogan a trimis totuși un prim tweet personal în februarie de pe contul său oficial, @RT_Erdogan . El a denunțat atunci fumatul, cu ocazia Zilei Naționale Antitutun.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”