Erdogan, care promisese cândva că va desființa Twitter, se bucură acum pe rețeaua de socializare de victoria AKP în alegeri

Erdogan, care promisese cândva că va desființa Twitter, se bucură acum pe rețeaua de socializare de victoria AKP în alegeri

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care promisese cândva că va desființa Twitter, pe care o descrisese ca fiind ''un instigator la tulburări'', nu a rezistat luni tentației de a celebra pe rețeaua de socializare triumful partidului său la alegerile legislative de duminică, relatează AFP.

''Aș vrea să felicit toate partidele care au participat la alegerile de pe 1 noiembrie și pe toți cetățenii care au contribuit prin votul lor la manifestarea voinței naționale'', a scris Erdogan pe contul său de Twitter.

''Felicit AKP (Partidul Justiție și Dezvoltare), care va conduce țara singur, precum și pe fratele meu Ahmet Davutoglu, care este șeful AKP și premier al țării'', a continuat el într-un al doilea mesaj.

Ales în 2014 la președinția țării, Erdogan a criticat de mai multe ori rețelele de socializare cât a condus guvernul timp de 11 ani.

Confruntat cu un scandal de corupție fără precedent în vara lui 2013, el a promis atunci să desființeze rețeaua Twitter, pe care a comparat-o cu ''un cuțit în mâna unui ucigaș''. Guvernul său a blocat atunci temporar rețeaua de socializare și YouTube pentru a evita difuzarea de informații critice la adresa anturajului său.

Erdogan a trimis totuși un prim tweet personal în februarie de pe contul său oficial, @RT_Erdogan. El a denunțat atunci fumatul, cu ocazia Zilei Naționale Antitutun.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040