Erdogan cere Rusiei să nu-și distrugă 'prietenia' cu Turcia din cauza incursiunilor aeriene

Erdogan cere Rusiei să nu-și distrugă 'prietenia' cu Turcia din cauza incursiunilor aeriene

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marți Rusia că va avea mult de pierdut dacă își distruge prietenia cu Ankara și a subliniat că Turcia nu va rămâne nepăsătoare în fața încălcărilor spațiului său aerian de către avioanele ruse, relatează Reuters.

'Un atac asupra Turciei înseamnă un atac asupra NATO', a declarat Erdogan într-o conferință de presă comună la Bruxelles cu premierul belgian Charles Michel.

'Relația noastră pozitivă cu Rusia este cunoscută. Însă, dacă Rusia pierde un prieten ca Turcia, cu care a cooperat asupra multor probleme, va pierde mult, și ar trebui să știe asta', a mai spus el.

Ministerul de Externe turc a anunțat luni că două avioane de vânătoare F-16 ale forțelor aeriene turce au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc, care încălcase spațiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria în sud-est, obligându-l să se retragă.

Potrivit RIA Novosti, Moscova a recunoscut că un avion de luptă rus a încălcat sâmbătă, 'din greșeală', spațiul aerian al Turciei și a dat asigurări Ankarei că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

În același timp, un oficial din Ministerul turc de Externe a declarat că un avion de luptă rusesc a încălcat spațiul aerian al Turciei duminică, aceasta fiind a doua încălcare a spațiului aerian turc în ultimele trei zile, fapt ce a determinat Ankara să-l convoace din nou pe ambasadorul Moscovei.

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie în Siria, însă Occidentul acuză Moscova că vizează grupările de opoziție față de președintele sirian Bashar al-Assad. Moscova susține în schimb că bombardează poziții ale jihadiștilor grupării Statul Islamic și ale altor grupări extremiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!