Erdogan cere Rusiei să nu-și distrugă 'prietenia' cu Turcia din cauza incursiunilor aeriene

Erdogan cere Rusiei să nu-și distrugă 'prietenia' cu Turcia din cauza incursiunilor aeriene

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marți Rusia că va avea mult de pierdut dacă își distruge prietenia cu Ankara și a subliniat că Turcia nu va rămâne nepăsătoare în fața încălcărilor spațiului său aerian de către avioanele ruse, relatează Reuters.

'Un atac asupra Turciei înseamnă un atac asupra NATO', a declarat Erdogan într-o conferință de presă comună la Bruxelles cu premierul belgian Charles Michel.

'Relația noastră pozitivă cu Rusia este cunoscută. Însă, dacă Rusia pierde un prieten ca Turcia, cu care a cooperat asupra multor probleme, va pierde mult, și ar trebui să știe asta', a mai spus el.

Ministerul de Externe turc a anunțat luni că două avioane de vânătoare F-16 ale forțelor aeriene turce au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc, care încălcase spațiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria în sud-est, obligându-l să se retragă.

Potrivit RIA Novosti, Moscova a recunoscut că un avion de luptă rus a încălcat sâmbătă, 'din greșeală', spațiul aerian al Turciei și a dat asigurări Ankarei că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

În același timp, un oficial din Ministerul turc de Externe a declarat că un avion de luptă rusesc a încălcat spațiul aerian al Turciei duminică, aceasta fiind a doua încălcare a spațiului aerian turc în ultimele trei zile, fapt ce a determinat Ankara să-l convoace din nou pe ambasadorul Moscovei.

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie în Siria, însă Occidentul acuză Moscova că vizează grupările de opoziție față de președintele sirian Bashar al-Assad. Moscova susține în schimb că bombardează poziții ale jihadiștilor grupării Statul Islamic și ale altor grupări extremiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire