Exercițiile militare ale Rusiei în Crimeea subminează procesul de soluționare a crizei ucrainene (Departamentul de Stat al SUA)

Exercițiile militare ale Rusiei în Crimeea subminează procesul de soluționare a crizei ucrainene (Departamentul de Stat al SUA)

Exercițiile militare ale Rusiei în Crimeea subminează rezolvarea crizei din Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki, citată de RIA Novosti.

'Orice aplicații militare ruse sau instalarea de arme în Crimeea, parte componentă a Ucrainei, subminează soluționarea diplomatică pașnică a crizei, la originea căreia se află Rusia, la fel și ocuparea în continuare prin forță a peninsulei' ucrainene de către Moscova, a afirmat Jen Psaki, într-o conferință de presă.

Departamentul de Stat nu are nicio confirmare independentă cu privire la desfășurarea de armament rusesc în Crimeea, a specificat aceeași purtătoare de cuvânt, întrebată despre amplasarea de rachete strategice ruse în peninsula din Marea Neagră.

O sursă din cadrul Ministerului Apărării din Rusia declarase anterior că bombardiere strategice supersonice Tupolev 22-M3, capabile să poarte arme nucleare, vor fi desfășurate în peninsula anexată în cadrul unor manevre militare ordonate de Vladimir Putin.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a sugerat joi, într-un interviu pentru Euronews, că peninsula Crimeea a devenit deja un 'hub militar' și că rachete, cu o rază de acțiune de 500 km, ar fi fost instalate acolo. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale