Exercițiile militare ale Rusiei în Crimeea subminează procesul de soluționare a crizei ucrainene (Departamentul de Stat al SUA)

Exercițiile militare ale Rusiei în Crimeea subminează procesul de soluționare a crizei ucrainene (Departamentul de Stat al SUA)

Exercițiile militare ale Rusiei în Crimeea subminează rezolvarea crizei din Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki, citată de RIA Novosti.

'Orice aplicații militare ruse sau instalarea de arme în Crimeea, parte componentă a Ucrainei, subminează soluționarea diplomatică pașnică a crizei, la originea căreia se află Rusia, la fel și ocuparea în continuare prin forță a peninsulei' ucrainene de către Moscova, a afirmat Jen Psaki, într-o conferință de presă.

Departamentul de Stat nu are nicio confirmare independentă cu privire la desfășurarea de armament rusesc în Crimeea, a specificat aceeași purtătoare de cuvânt, întrebată despre amplasarea de rachete strategice ruse în peninsula din Marea Neagră.

O sursă din cadrul Ministerului Apărării din Rusia declarase anterior că bombardiere strategice supersonice Tupolev 22-M3, capabile să poarte arme nucleare, vor fi desfășurate în peninsula anexată în cadrul unor manevre militare ordonate de Vladimir Putin.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a sugerat joi, într-un interviu pentru Euronews, că peninsula Crimeea a devenit deja un 'hub militar' și că rachete, cu o rază de acțiune de 500 km, ar fi fost instalate acolo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”