Fiica fostului premier chinez Li Peng ar fi ascuns 2,48 milioane de dolari într-un cont din Elveția

Li Xiaolin, fiica fostului premier chinez Li Peng, șef al guvernului în timpul protestelor din Piața Tiananmen, din 1989, ar fi ascuns 2,48 milioane de dolari (2,19 milioane de euro) într-un cont secret în Elveția, la banca britanică HSBC, a dezvăluit Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), informează marți EFE.

Potrivit unor informații publicate de media chineză independentă, Li figurează pe așa-numita 'listă Falciani', întocmită de informaticianul Hervé Falciani, fost angajat al HSBC, pe care apar conturile secrete ale unor personalități politice, oameni din lumea spectacolului și a sportului și oameni de afaceri. Toate aceste informații secrete au fost dezvăluite de Falciani în 2008 guvernului francez.

Li, unica fiică a lui Li Peng, este copreședinta unuia dintre monopolurile de stat în domeniul energiei și este poreclită 'Regina'. În 2010, revista Fortune a inclus-o pe lista cu 'cele mai puternice 50 de femei de afaceri'.

Potrivit datelor dezvăluite de ICIJ, Li și soțul ei au devenit clienți ai filialei elvețiene a băncii britanice HSBC în 2001 și erau titularii unui cont care avea legătură cu alte cinci conturi. În total, cei doi soți au ajuns să strângă în cont suma de 2,48 milioane de dolari în 2006/2007.

ICIJ publicase deja în ianuarie 2014 informația că Li era directoare la două companii în Insulele Virgine britanice, un paradis fiscal, situație în care se aflau și alte rude ale unor personalități politice chineze. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

5 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru