Fiica opozantului Nemțov denunță un climat de "teroare" în Rusia

Fiica opozantului Nemțov denunță un climat de "teroare" în Rusia

Mass-media ruse, aflate la ordinul Kremlinului, creează un climat de "violență" și "teroare", scrie, într-un text publicat marți și care pare a fi o scrisoare de rămas-bun de la Rusia, fiica mai mare a opozantului rus Boris Nemțov, asasinat în februarie, informează AFP.

"Moartea tatălui meu, la 27 februarie 2015, constituie o reglare politică de conturi, iar directorii posturilor de televiziune publice sunt personal responsabili de acest lucru", notează Janna Nemțova, în vârstă de 31 de ani și jurnalistă la postul de televiziune independent RBK-TV, într-un articol publicat în cotidianul economic rus Vedomosti.

"Mașinăria mediatică a lui Putin răspândește o ură care generează violență și teroare", în primul rând împotriva "opozanților ruși, celor care critică politica lui Putin, a ucrainenilor, americanilor, europenilor", subliniază fiica opozantului.

Televiziunea rusă, acuzată că răspândește propaganda Kremlinului, a devenit "o armă de distrugere în masă, capabilă să provoace un nou val de violență incontrolabilă", asigură Janna Nemțova.

Într-un interviu acordat joi, pentru Radio Svoboda, Janna Nemțova a declarat că a părăsit Rusia, refuzând cu toate acestea să precizeze dacă plecarea sa este definitivă.

Toți cei care "evocă problemele țării, care îl critică deschis pe Putin și politica sa, sunt amenințați într-un mod sau altul", a afirmat fiica lui Nemțov, adăugând că "situația din Rusia se va înrăutăți" și mai mult.

Întrebată de AFP cu privire la plecarea sa, Janna Nemțova, despre care nu se știe în ce țară se află, a refuzat să facă vreun comentariu. "Nu comentez pentru moment", a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit avocatului familiei Nemțov, Vadim Prohorov, "ea nu se va întoarce în Rusia într-un viitor apropiat", atâta vreme cât cei care au comandat asasinarea lui Boris Nemțov vor fi în libertate.

La sfârșitul lui martie, cinci suspecți, originari din republicile caucaziene ruse Cecenia și Ingușetia, au fost arestați după uciderea opozantului rus și inculpați pentru "asasinat la comandă". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale