Forţele aeriene chineze utilizează maimuţe pentru asigurarea siguranţei trupelor

Forţele aeriene chineze utilizează maimuţe pentru asigurarea siguranţei trupelor

Forţele aeriene din cadrul Armatei chineze pentru Eliberarea Poporului deţin o nouă "armă secretă", şi anume maimuţele, relatează CNN.

Forţele aeriene chineze utilizează maimuţe pentru asigurarea siguranţei trupelor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit postului american CNN, forţele aeriene chineze au antrenat macaci pentru a asigura siguranţa trupelor. Această specie de maimuţe are misiunea să ţină departe păsările care îşi construiesc cuiburi în apropierea bazelor aeriene, a anunţat Armata de Eliberare a Poporului pe site săptămâna aceasta.

Maimuţele sunt folosite într-o bază aeriană, neprecizată, în nordul Chinei, situată în centrul unei rute migratorii majore a păsărilor. Stolurile de păsări care zboară în jurul bazei reprezintă o ameninţare pentru avioanele militare aflate în zbor. Păsările pot fi aspirate în motoarele avioanelor, punând astfel în pericol viaţa piloţilor.

"Nu vă faceţi griji, acum avem o armă secretă!", a declarat Su Chuang, un ofiţer de rang înalt, pentru site-ul Armatei, referindu-se la maimuţele special antrenate, care acţionează la sunetul unui fluier. Atunci când sunt descoperite cuiburi în copaci, maimuţele armatei sunt mobilizate pentru a le îndepărta.

Armata a testat, anterior, o serie de metode pentru a înlătura cuiburile, inclusiv deschiderea focului asupra acestora, folosirea unor prăjini de bambus sau trimiterea unor soldaţi care să se caţere în copaci pentru a le da jos. Însă niciuna dintre aceste metode nu a fost eficientă, consumând mult timp şi reprezentând un pericol pentru militarii puşi să se urce în copaci, iar păsările revin.

Atunci când maimuţele îndepărtează cuiburile, păsările nu mai revin, din cauză că macacii lasă pe crengi un miros care descurajează păsările, afirmă Armata pe site.

"Maimuţele sunt paznici loiali, care apără siguranţa camarazilor noştri", subliniază Armata.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…