Fostul premier israelian Ehud Olmert, găsit vinovat într-un dosar de corupție

Un tribunal din Ierusalim l-a declarat vinovat luni pe fostul premier israelian Ehud Olmert într-un dosar de corupție în care este acuzat că a primit plicuri cu zeci de mii de dolari de la omul de afaceri american Morris Talansky, au anunțat media israeliene, citate de AFP.

Condamnarea lui Ehud Olmert pentru fraudă, abuz de încredere și corupție ar urma să fie anunțată la 5 mai, au precizat mass-media. Avocații săi au declarat pentru presa israeliană că intenționează să facă recurs la această condamnare la Curtea Supremă.

Olmert era inițial relaxat în cazul judecării acestui dosar. Dar fosta sa secretară Shula Zaken a dezvăluit, într-un alt dosar de corupție, existența unor înregistrări ale unor convorbiri cu fostul premier israelian.

Înregistrat fără știrea lui, Olmert a vorbit despre plicuri cu zeci de mii de dolari primiți de la Morris Talansky. Faptele datează de la sfârșitul anilor '90 — începutul anilor 2000, când Olmert nu era încă șeful guvernului, ci alternativ ministru și primar al Ierusalimului. În schimbul furnizării acestor informații, Shula Zaken a fost condamnată la o pedeapsă redusă de 11 luni de închisoare, în acest dosar numit 'Holyland'.

Ehud Olmert, 69 de ani, este deja condamnat la șase ani de închisoare într-o altă afacere de corupție, sentința fiind în prezent atacată la Curtea Supremă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar