Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat pentru înaltă trădare

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat pentru înaltă trădare

Fostul lider pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat oficial, luni, pentru înaltă trădare de către un tribunal special, o premieră istorică pentru un fost şef al armatei în această ţară.

Pervez Musharraf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Musharraf, în vârstă de 70 de ani, a fost inculpat oficial pentru trădare deoarece a impus starea de urgenţă şi a suspendat Constituţia în 2007, în cadrul unei audieri la acest tribunal special din capitala Islamabad, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

Judecătorul Tahira Safdar i-a citit actul de inculpare fostului preşedinte pakistanez, aflat la putere după lovitura de stat din noiembrie 1999 până la destituirea sa, în vara anului 2008, într-o audiere care a fost amânată în mai multe rânduri din motive de securitate.

Preşedintele Musharraf a pledat nevinovat. El s-a apărat făcând referire la problemele de sănătate şi la ameninţările talibanilor, pentru a evita inculparea de către tribunalul special înfiinţat în noiembrie anul trecut de fostul său rival, premierul Nawaz Sharif.

"Sunt considerat trădător, dar am fost şef al armatei timp de nouă ani, am fost în armată timp de 45 de ani şi am luptat în două războaie. Reprezintă toate acestea trădare?", a afirmat Musharraf, la tribunal.

În afară de acuzaţiile de trădare, Pervez Musharraf se află în atenţia justiţiei pentru presupusul rol în asasinarea fostei rivale, Benazir Bhutto, a fostului lider al rebelilor, Akbar Bugti, şi pentru atacul sângeros al armatei împotriva islamiştilor regrupaţi în Moscheea Roşie din Islamabad.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!