Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat pentru înaltă trădare

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat pentru înaltă trădare

Fostul lider pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat oficial, luni, pentru înaltă trădare de către un tribunal special, o premieră istorică pentru un fost şef al armatei în această ţară.

Pervez Musharraf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Musharraf, în vârstă de 70 de ani, a fost inculpat oficial pentru trădare deoarece a impus starea de urgenţă şi a suspendat Constituţia în 2007, în cadrul unei audieri la acest tribunal special din capitala Islamabad, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

Judecătorul Tahira Safdar i-a citit actul de inculpare fostului preşedinte pakistanez, aflat la putere după lovitura de stat din noiembrie 1999 până la destituirea sa, în vara anului 2008, într-o audiere care a fost amânată în mai multe rânduri din motive de securitate.

Preşedintele Musharraf a pledat nevinovat. El s-a apărat făcând referire la problemele de sănătate şi la ameninţările talibanilor, pentru a evita inculparea de către tribunalul special înfiinţat în noiembrie anul trecut de fostul său rival, premierul Nawaz Sharif.

"Sunt considerat trădător, dar am fost şef al armatei timp de nouă ani, am fost în armată timp de 45 de ani şi am luptat în două războaie. Reprezintă toate acestea trădare?", a afirmat Musharraf, la tribunal.

În afară de acuzaţiile de trădare, Pervez Musharraf se află în atenţia justiţiei pentru presupusul rol în asasinarea fostei rivale, Benazir Bhutto, a fostului lider al rebelilor, Akbar Bugti, şi pentru atacul sângeros al armatei împotriva islamiştilor regrupaţi în Moscheea Roşie din Islamabad.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...