Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici, pe lista persoanelor căutate de Interpol

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici, pe lista persoanelor căutate de Interpol

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost pus de Interpol pe lista persoanelor căutate, el fiind acuzat de justiția ucraineană de deturnare de fonduri și nereguli financiare, conform unui anunț postat luni pe site-ul organizației internaționale de poliție, transmite Reuters.

Autoritățile ucrainene au precizat că decizia Interpol împotriva lui Ianukovici (64 de ani), care locuiește în Rusia de la înlăturarea sa de la putere în urma protestelor de stradă de acum aproximativ un an, permite oricăror forțe de poliție să-l predea Ucrainei dacă el este reținut.

Alături de Viktor Ianukovici, în urmărire internațională prin Interpol au mai fost dați Aleksandr Ianukovici, fiul fostului președinte, ex-premierul ucrainean Nikolai Azarov și alți foști demnitari ucraineni, scrie Interfax.

Decizia, luată de o comisie specială a Interpol, survine ca urmare a unei solicitări adresate în acest sens organizației internaționale de poliție de către autoritățile de la Kiev în luna martie 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”