Franța va vinde anul acesta armament în valoare de cel puțin 15 miliarde euro

Franța va vinde anul acesta armament în valoare de cel puțin 15 miliarde euro

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat duminică că țara sa va vinde anul acesta armament în valoare de cel puțin 15 miliarde euro și că, prin contractele ce se vor încheia, ar putea crește numărul de locuri de muncă în domeniu, relatează agenția EFE.

Le Drian, într-un interviu acordat postului de televiziune 'France 3', și-a justificat speranța că va fi depășit pragul de 15 miliarde euro datorită unor contracte precum cel semnat săptămâna aceasta cu Kuwait, pentru vânzarea a 30 de elicoptere de tip Caracal (H-225M), ale producătorului Airbus.

Ministrul și-a exprimat încrederea că, datorită noilor vânzări, numărul salariaților din sectorul armamentului, care în prezent este de 165.000 de persoane, ar putea să crească pe termen lung cu 30.000 — 40.000 de angajați.

El consideră că succesul de care se bucură țara sa în privința exporturilor de armament se datorează faptului că Franța 'știe să facă produse de calitate'.

În plus, el a subliniat că succesul industriei militare 'este o garanție a suveranității noastre pentru viitor', deoarece companiile beneficiază de stimulente pentru inovare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…