Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual 300 de miliarde de dolari

Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual 300 de miliarde de dolari

Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual circa 300 de miliarde de dolari, jumătate provenind din escrocherii cu asigurările de sănătate și cu taxe, potrivit unui raport al Trezoreriei americane făcut public vineri, transmite AFP.

Fraudele împotriva guvernului federal, în special declarațiile false de impozit care permit rambursări nejustificate, precum și declarațiile false de asigurare medicală pentru cei mai nevoiași și pentru vârstnici "sunt cel puțin de două ori mai mari" decât profitul realizat de piața drogurilor, se menționează în raport.

Folosirea internetului pentru furtul de identitate a crescut amploarea și impactul acestor escrocherii, a subliniat Trezoreria, fără a o oferi și cifre privind această evoluție.

Numai traficul de droguri a generat circa 64 de miliarde de dolari anual bani lichizi, o mare parte din stupefiante trecând prin Mexic, adaugă documentul.

"Banii lichizi, deși sunt necesari și omniprezenți, reprezintă un instrument monetar interschimbabil prin definiție care nu lasă urme în ceea ce privește sursa de proveniență, proprietarul sau legitimitatea lor", arată raportul.

Un alt raport, care evaluează pentru prima dată riscurile de finanțare a terorismului, notează că SUA au făcut cu mult mai dificilă posibilitatea ca organizațiile teroriste să folosească sistemul financiar american pentru a colecta și transfera bani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

2 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

3 Un general american pune capăt speculațiilor privind sistemele de apărare „SF” pentru Ucraina

4 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

5 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front