Germania: Autocarul cu refugiați sirieni, închiriat de un politician bavarez și trimis la Cancelarie în semn de protest, a plecat de la Berlin

Germania: Autocarul cu refugiați sirieni, închiriat de un politician bavarez și trimis la Cancelarie în semn de protest, a plecat de la Berlin

Autocarul cu sirieni la bord, închiriat de către un politician bavarez nemulțumit de politica Angelei Merkel de primire a refugiaților și care a sosit joi seara în fața Cancelariei la Berlin, a plecat vineri dimineața spre Bavaria, după ce acțiunea a suscitat dezaprobarea generală, relatează AFP.

Autocarul ''a plecat în această dimineață spre Landshut'', a indicat Elmar Stottner, purtătorul de cuvânt al cantonului respectiv din Bavaria, land pe unde intră majoritatea migranților care vor să ajungă în Germania.

Autocarul, cu 31 de refugiați sirieni, a avut parte de o sosire foarte mediatizată la Berlin, joi seara, în fața Cancelariei, acțiunea fiind orchestrată de către liderul unui canton rural din Bavaria, care intenționa astfel să protesteze față de politica de deschidere a Angelei Merkel față de refugiați.

Ei ''sunt foarte dezamăgiți" că au trebuit să plece din nou spre sudul țării, a dat asigurări politicianul, Peter Dreier, la radioul regional SWR. ''Au venit în Germania și așteaptă ca Angela Merkel să-i ajute. Vor să meargă în marile orașe. Și aceste așteptări nu au fost îndeplinite'', a mai spus Dreier.

După ce autocarul a staționat două ore în fața Cancelariei, municipalitatea Berlinului a acceptat să-i ia în grijă în timpul nopții și i-a cazat la o pensiune situată în apropiere de oraș, potrivit presei.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a reamintit că guvernul este ''conștient'' de provocările cu care se confruntă comunitățile locale ocupându-se de cei circa 1,1 milioane de refugiați care au venit anul trecut în Germania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...