Germania: Mii de susținători ai Pegida defilează la Dresda

Germania: Mii de susținători ai Pegida defilează la Dresda

Mii de susținători ai Pegida, nemulțumiți de afluxul de refugiați în Germania, au manifestat din nou luni seară la Dresda (estul Germaniei), deși erau mult mai puțini față de lunea trecută la prima aniversare a mișcării populiste.

Potrivit unei universități din oraș, care face estimările, între 10.000 și 12.000 de persoane s-au adunat într-o piață din centrul Dresdei la chemarea "Patrioților europeni împotriva islamizării Occidentului" (Pegida în limba germană), creată la 20 octombrie 2014 în același loc, notează AFP.

Acești manifestanți reprezentau aproximativ jumătate din numărul de susținători care s-au strâns săptămâna trecută pentru a marca prima aniversare a acestei mișcări implantată în principal în estul țării, în special în Saxonia.

În plus, între 1.100 și 1.300 de persoane au mărșăluit împotriva Pegida, chemând la toleranță într-un oraș unde trăiesc foarte puțini străini și a devenit în Germania simbolul xenofobiei și al urii, mai notează France Presse.

Pegida s-a aflat într-o situație jenantă săptămâna trecută după afirmații ambigue ale unui scriitor populist și un obișnuit al polemicilor care a părut să regrete că lagărele naziste sunt "scoase din funcțiune".

Lutz Bachmann, liderul Pegida, și-a cerut scuze pe pagina sa de Facebook , evocând o "greșeală gravă" și declarând că poartă singur "responsabilitatea acestei prestații imposibile" a scriitorului german de origine turcă Akif Pirinçci.

Recordul de participare a fost întregistrat la 12 ianuarie de către Pegida, cu 25.000 de manifestanți. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…