Germania se așteaptă la un număr de 800.000 de solicitanți de azil în 2015, un record absolut

Germania se așteaptă la un număr de 800.000 de solicitanți de azil în 2015, un record absolut

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a anunțat miercuri că Germania se aștepată în acest an la un număr de 'până la 800.000 de solicitanți de azil', un record absolut, informează AFP.

El a cerut de asemenea Comisiei Europene să acționeze împotriva țărilor membre care nu-și respectă angajamentele în ceea ce privește primirea imigranților.

'Estimăm că vor fi în jur de 800.000 de solicitanți de azil', a declarat Thomas de Maiziere la Berlin, evocând o 'adevărată provocare' pentru țara sa, în condițiile în care ultimele previziuni se refereau la 500.000 de solicitanți de azil.

'Este o adevărată provocare pe care trebuie să o depășim', însă Germania 'nu este depășită de situație', a declarat el în cadrul unei conferințe de presă, deși țara trebuie să găzduiască refugiații în corturi, în containere de locuit sau în barăci.

'Comisia Europeană trebuie să acționeze împotriva țărilor membre care nu-și respectă îndatoririle', a insistat el, avertizând că Germania 'nu-și va putea asuma singură, așa cum este cazul în prezent, preluarea a circa 40% dintre refugiații și solicitanții de azil din Europa'.

Ministrul a afirmat că este 'inacceptabil și rușinos pentru Europa' numărul considerabil de solicitanți de azil proveniți din țări balcanice precum Albania, Kosovo și Serbia, ale căror cereri de azil nu au nicio șansă de a fi acceptate.

În primele șapte luni ale anului, Germania, principala destinație pentru solicitanții de azil în Uniunea Europeană, a înregistrat 218.221 de cereri de azil, mai mult decât dublu (124,8%) față de anul trecut și mai mult decât pe tot parcursul anului 2014 (202.834), potrivit cifrelor oferite de Ministerul de Interne. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei