Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Grevă generală în Grecia

Grecia va fi paralizată joi de cea de-a doua grevă generală de 24 de ore din acest an împotriva politicilor de austeritate, transmite AFP.

Mișcarea de protest va afecta școlile, spitalele, băncile și marile companii de stat în timp ce o serie de sindicate din sectoarele de distribuție și hotelier și-au chemat membrii să se alăture grevei. Controlorii de trafic aerian vor fi și ei în grevă, ceea ce înseamnă anularea zborurilor cu plecare sau cu destinația Atena în timp ce toate navele vor rămâne la chei ca urmare a grevei docherilor.

Transportul în comun din Atena va funcționa doar câteva ore în cursul dimineții, în ideea de a permite transportul protestarilor la mitingul programat a avea loc în jurul prânzului.

Confederațiile sindicatele GSEE, reprezentând angajații din sectorul privat, și Adedy, din sectorul public, denunță 'măsurile guvernamentale care întrețin Evul Mediu social, șomajul de coșmar, politicile care fac din muncitori variabila de ajustare pentru criză și deficite'.

Economia Greciei a revenit pe creștere în trimestrul al treilea al acestui an, avans care ar urma să se accelereze în 2015, însă după ce a traversat șase ani de recesiune PIB-ul Greciei a fost amputat cu aproximativ 25%. De asemenea, Organizația Internațională a Muncii a estimat că în timpul crizei Grecia a pierdut un sfert din locurile de muncă iar în luna august rata șomajului se situa la 25,9%.

În aceste condiții, Parlamentul de la Atena ar urma să voteze săptămâna viitoare un proiect de buget pe 2015 care prevede continuarea măsurilor de reducere a cheltuielilor, în special în domeniul sănătății și educației. În plus, autoritățile de la Atena se află și sub presiunea creditorilor internaționali (UE-BCE-FMI) care derulează în prezent o analiză a economiei Greciei înaintea ieșirii țării de sub programul de asistență convenit în 2010.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

2 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

3 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

4 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

5 Cât adevăr în tot ce spune acest om... Tragic...

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară