Gruparea Stat Islamic face apel la atacuri împotriva militarilor americani pe teritoriul SUA

Un buletin oficial de informaţii avertizează că militanţii grupării Stat Islamic şi-au intensificat apelurile privind atacuri asupra soldaţilor americani chiar pe teritoriul SUA, citând un mesaj care cerea insurgenţilor să găsească online adresele militarilor, apoi să meargă să-i "măcelărească".

Va exista "un apel continuu - al luptătorilor occidentali din Siria şi organizaţiilor teroriste - pentru atacuri împotriva unităţilor şi personalului militar american", avertiza în iulie un buletin oficial de informaţii de la Central Florida Intelligence Exchange, o agenţie de stat care colectează, evaluează şi împărtăşeşte informaţii despre ameninţări şi care colaborează cu Departamentul de Securitate Internă.

Într-un exemplu citat în buletinul obţinut de Fox News, un insurgent britanic îi încuraja pe militanţii radicali care încă locuiesc în Occident să folosească reţelele sociale Facebook şi LinkedIn pentru a găsi şi lua la ţintă soldaţi. "Puteţi căuta soldaţi, găsi oraşele lor, fotografiile lor, puteţi căuta adresele în Pagini Aurii (...) apoi vă faceţi apariţia şi îi măcelăriţi", scria insurgentul britanic.

Uciderea unor militari americani pe teritoriul Statelor Unite este un obiectiv tot mai important al extremiştilor, potrivit buletinului transmis la data de 8 iulie 2014, "ca răspuns la mesajele recente de pe reţelele de socializare ale unor luptători occidentali din Siria, care fac apel la atacuri împotriva soldaţilor în Occident". Extremiştii "din SUA ar putea fi inspiraţi de această retorică pentru a-şi întoarce atenţia spre comiterea atacurilor acasă", avertizează buletinul.

Retorica radicală este livrată prin intermediul reţelelor de socializare, unde agenţii grupării Statul Islamic le-au cerut de multe ori occidentalilor să se urce în avion şi să vină la luptă. Dar teroriştii consideră acum că pot obţine un efect mai puternic inspirând atacuri în interiorul SUA, în loc să cheme americanii radicali în Orientul Mijlociu.

"În postări recente pe Twitter, luptători străini din Siria au încurajat musulmanii din Occident să ia la ţintă soldaţi prin atacuri spontane cu arme de mici dimensiuni (de exemplu cuţite sau pistoale)", se arată în buletinul de informaţii, care avertizează cu privire la posibile atacuri de tip "ambuscadă".

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Der Spiegel / Iadul de după vindecare, mărturii. Prin ce pot trece tinerii după Covid și de ce se tem medicii c…

2 Să dea Dumnezeu ca acest om să nu aibă dreptate!

3 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: E greu să porți mască? E mult mai greu intubat