Guvernul german aprobă înăsprirea unor condiții de acordare a azilului și alte măsuri pentru refugiați

Guvernul german aprobă înăsprirea unor condiții de acordare a azilului și alte măsuri pentru refugiați

Guvernul german a aprobat, în ședința de marți, o serie de măsuri destinate să răspundă afluxului record de refugiați, printre care înăsprirea anumitor condiții de acordare a azilului și excluderea de la acest drept a cetățenilor statelor din Balcani, relatează AFP.

Guvernul federal a aprobat declararea a încă trei țări din Balcanii Occidentali — Albania, Kosovo și Muntenegru — drept 'state de origine sigure', și accelerarea procedurilor de examinare a cererilor de azil și de repatriere a solicitanților de azil proveniți din aceste țări. În primul semestru din 2015, aproape 40% dintre solicitanții de azil erau originari din aceste state, dar șansele lor de a le fi acceptate cererile sunt de sub un procent.

Numărul mare al acestor dosare încetinește însă procesul de examinare a cererilor înainte de sirieni și de irakieni, care au șanse mult mai mari de a primi răspunsuri pozitive.

Printre alte măsuri aprobate se află construirea de noi centre de primire și facilitarea accesului la cursuri de limba germană. Se mai prevede ca, la sosirea lor în primele centre de primire din Germania, refugiaților să le fie acordate, 'pe cât posibil', ajutoare în natură în locul numerarului.

Măsurile adoptate de guvern urmează să fie examinate de Bundestag.

Germania se așteaptă la sosirea a până la un milion de migranți în acest an, o cifră record care pune la încercare capacitățile de primire ale țării și provoacă nemulțumire în rândul familiei politice conservatoare a cancelarului Angela Merkel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria