Hillary Clinton glumește pe tema vârstei sale: "Voi fi cea mai tânără femeie președinte al SUA"

Hillary Clinton glumește pe tema vârstei sale: "Voi fi cea mai tânără femeie președinte al SUA"

Candidata democrată la Casa Albă Hillary Clinton, de 67 de ani, a redus, sâmbătă, la tăcere întrebările privind vârsta sa, în cadrul primului său discurs de campanie, afirmând că ar deveni cea mai tânără femeie președinte din istoria SUA dacă ar fi aleasă, relatează AFP.

"Poate că nu sunt cea mai tânără dintre candidații în acest scrutin", a declarat ea la New York, într-un discurs susținut în fața a mii de simpatizanți. "Dar voi fi cea mai tânără femeie președinte din istoria SUA... Și prima bunică!", a adăugat ea.

Cu zgârîie-norii din Manhattan în fundal, fosta primă doamnă s-a prezentat ca o "campioană" a clasei de mijloc, promițând o serie de reforme economice, sociale și politice.

"Candidez pentru ca economia să fie în slujba voastră, a fiecărui american", a spus Hillary Clinton, enumerând muncitori, infirmiere, camionagii, agricultori sau foști militari.

"Prosperitatea nu poate să fie numai pentru conducătorii de întreprinderii și patronii de fonduri de investiții. Democrația nu poate fi numai în serviciul miliardarilor", a spus democrata, criticând din nou cartierul financiar Wall Street.

Pentru acest prim mare discurs, la două luni după ce și-a anunțat oficial candidatura, Hillary Clinton a ales simbolic insula Franklin Roosevelt, fostul președinte american artizan al "New Deal". Pe lângă Roosevelt, fosta senatoare de New York a citat și doi alți foști președinți: soțul său Bill, prezent alături de ea lângă podium, și Barack Obama, al cărui secretar de stat a fost între 2009 și 2013.

Hillary Clinton a declarat că va dezvălui o serie de propuneri țintite în următoarele săptămâni, dar a dat câteva indicii. Candidata democrată dorește o reformă fiscală pentru a determina întreprinderile să investească în SUA, ajutoare pentru antreprenori, creșterea bugetelor de cercetare și transformarea SUA într-o "superputere a energiilor curate a secolului al XXI-lea".

Hillary Clinton a consacrat însă cea mai mare parte a discursului său drepturilor copiilor și femeilor, făcând referire la copilăria dificilă a mamei sale și propunând generalizarea învățământului preșcolar înainte de școala primară și ajutorarea familiilor pentru creșterea copiilor mici.

"Țara noastră nu va fi competitivă sau echitabilă atâta timp cât nu vom ajuta familiile să le asigure copiilor lor cel mai bun start în viață", a subliniat ea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene