Imigrație: Austria va construi un gard de 3,7 kilometri la frontiera cu Slovenia

Guvernul austriac a anunțat, vineri, că va instala un gard cu o lungime de 3,7 kilometri, sub forma unui grilaj simplu, la frontiera sa cu Slovenia, pentru a întări controlul asupra afluxului de imigranți, informează agenția de presă AFP.

'Va fi un gard simplu, destinat să marcheze clar frontiera' și nu o 'împrejmuire', a declarat într-o conferință de presă Josef Ostermayer, ministrul social-democrat al culturii, Constituției și mass-media.

La rândul său, ministrul de interne al Austriei, Johanna Mikl-Leitner, a afirmat că UE a fost informată cu privire la această măsură, care ar urma să reprezinte o premieră între două țări care fac parte din zona de liberă circulație Schengen.

Acest dispozitiv, cu o înălțime de 2,2 metri, va fi 'în conformitate (cu prevederile) Schengen', a dat asigurări Mikl-Leitner, membră a Partidului Conservator.

Lucrările vor începe în două săptămâni la postul de frontieră Spielfeld (sud). Frontiera dintre Austria și Slovenia are o lungime de peste 300 de kilometri.

Acest anunț intervine la câteva zile după ce Slovenia a început să amplaseze sârmă ghimpată la frontiera sa cu Croația, mai la sud de ruta imigranților și refugiaților spre Europa.

Negocierile au fost unele complexe în sânul coaliției guvernamentale vieneze, înainte de a se ajunge la acest anunț.

O ilustrare a acestui compromis este faptul că Austria va poziționa la frontiera sa cu Slovenia un al doilea dispozitiv de îngrădire și de sârmă ghimpată, lung de 25 kilometri, gata să fie desfășurat dacă măsurile de control nu vor fi suficiente, au anunțat miniștrii în timpul conferinței de presă.

Acest control asupra miilor de imigranți și refugiați care tranzitează zi de zi teritoriile celor două țări va fi ulterior întărit printr-o creștere a numărului de patrule de poliție și construirea unui coridor din grilaje pe teritoriul sloven, pentru a-i îndrepta pe imigranți spre postul de frontieră. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

2 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

3 Iluzie optică?

4 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

5 O mare porcărie, dovada că Securitatea n-a murit! Torționarul disidentului Gheorghe Ursu face închisoare la do…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde