În Crimeea bate vânt de sărăcie

În Crimeea bate vânt de sărăcie

La hotelul Porto Mare, considerat unul dintre cele mai bune din regiunea Aluşta, aproape toate rezervările au fost anulate. Aceeaşi soartă aşteaptă şi cele 800 de spa, sanatorii şi hoteluri de lux din peninsulă.

Autorităţile separatiste spun că şi rezervările din partea statului ucrainean s-au redus deja cu 30 la sută, comparativ cu anul trecut. Crimeea este vizitată anual de aproape 8 milioane de turişti, dintre care 60 la sută sunt ucraineni şi doar 25 la sută ruşi.

Cei drept că Moscova nu va mai plăti Kievului  98 de milioane de dolari pe an pentru folosirea instalaţiilor şi terenurilor din Crimeea, în baza acordului încheiat în 1997 pentru flota sa de la Marea Neagră. Dar după cum a anunţat ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaiev, costul integrării peninsulei, se ridică la aproximativ, 2,8 miliarde de dolari pe an, sumă ce nu include însă şi investiţiile în infrastructura din peninsulă.

Ieri, premierul rus, Dmitri Medvedev, a vizitat  Crimeea şi a anunţat că Peninsula va fi transformată într-o „zonă economică specială“, prin acordarea de scutiri de taxe în vederea atragerii investiţiilor.

Viorica Marin

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS