În jur de 5.500 de imigranți trec zilnic frontiera dintre Grecia și Macedonia

În jur de 5.500 de imigranți trec zilnic frontiera dintre Grecia și Macedonia

Aproximativ 5.500 de imigranți, majoritatea sirieni, trec în fiecare zi frontiera dintre Grecia și Macedonia, către țările bogate din Europa de nord și de vest, a anunțat, duminică, poliția locală, informează AFP. "Aproape 60% (dintre acești imigranți) sunt sirieni", a precizat, pentru France Presse, Vassilis Tsartsanis, membru al unei organizații locale pentru ajutorarea imigranților.

Potrivit organizației neguvernamentale Medecins du Monde, majoritatea ar dori să ajungă în Germania sau în țări scandinave.

Idomeni, un sat din nordul Greciei, în apropiere de frontiera cu Macedonia, este principalul punct de trecere pentru acești imigranți. Majoritatea dintre ei intră pe teritoriul Greciei pe la insulele situate lângă coasta turcă. Odată ajunși pe aceste insule, ei se îmbarcă pe feriboturi cu destinația Atena, unde cumpără bilete de tren sau de autocar pentru a ajunge la Idomeni.

Pentru a face față afluxului constant de imigranți, autoritățile și organizații de voluntari au instalat la Idomeni cinci mari corturi și toalete, pentru a facilita șederea imigranților, care rămân în această localitate câteva zile, înainte de a trece frontiera.

Grecia, una dintre principalele porți de intrare a imigranților în Europa, alături de Italia, a primit, de la începutul anului, peste 330.000 de imigranți, majoritatea refugiați sirieni, număr de 20 de ori mai mare comparativ cu anul 2014, potrivit autorităților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...