Iran: Gardienii Revoluției confirmă interceptarea celor două nave americane

Iran: Gardienii Revoluției confirmă interceptarea celor două nave americane

Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului islamic, a confirmat miercuri interceptarea a două nave de război americane, cu 10 marinari la bord, care au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul lor Sepahnews.ir, scrie AFP.

"Cele două nave de război americane cu 10 marinari înarmați care au intrat în apele teritoriale iraniene marți la orele 16.30 (13.00 GMT) în împrejurimile insulei Farsi au fost interceptate de unități de război ale forțelor navale ale Gardienilor Revoluției și au fost aduse pe insulă", afirmă comunicatul care a adăugat că marinarii "sunt teferi și nevătămați".

Comunicatul a informat că "cei zece marinari, nouă bărbați și o femeie, au fost duși într-un loc sigur" și că în momentul interceptării lor port-avionul american Trumann și port-avionul francez Charles de Gaulle se aflau în zonă, însă "în apele internaționale".

Potrivit agenției Fars, considerată apropiată Gardienilor Revoluției, cele două nave de război americane au pătruns "doi kilometri în interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirmă acest lucru"

.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…