Iran: Gardienii Revoluției confirmă interceptarea celor două nave americane

Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului islamic, a confirmat miercuri interceptarea a două nave de război americane, cu 10 marinari la bord, care au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul lor Sepahnews.ir, scrie AFP.

"Cele două nave de război americane cu 10 marinari înarmați care au intrat în apele teritoriale iraniene marți la orele 16.30 (13.00 GMT) în împrejurimile insulei Farsi au fost interceptate de unități de război ale forțelor navale ale Gardienilor Revoluției și au fost aduse pe insulă", afirmă comunicatul care a adăugat că marinarii "sunt teferi și nevătămați".

Comunicatul a informat că "cei zece marinari, nouă bărbați și o femeie, au fost duși într-un loc sigur" și că în momentul interceptării lor port-avionul american Trumann și port-avionul francez Charles de Gaulle se aflau în zonă, însă "în apele internaționale".

Potrivit agenției Fars, considerată apropiată Gardienilor Revoluției, cele două nave de război americane au pătruns "doi kilometri în interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirmă acest lucru"

.AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

4 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

5 Șobolanii României! / PSD a votat, de urgență, la ora 22, eliberarea infractorilor. Pentru legea carantinei „fac…