Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie către UE carne de pasăre provenind din colonii

Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie către UE carne de pasăre provenind din colonii

Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie către UE carne de pasăre şi produse lactate provenind din colonii, conformându-se astfel unor directive europene, au anunţat duminică oficiali israelian şi european.

Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie către UE carne de pasăre provenind din colonii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acord cu decizii precedente, Uniunea Europeană nu mai recunoaşte autoritatea Serviciului israelian de inspecţie veterinară în vederea aprobării exporturilor de carne de pasăre şi produse lactate provenind din colonii", a afirmat un oficial european pentru AFP.

Directivele luate în acest sens în februarie de Comisia Europeană se aplică coloniilor şi zonelor industriale din Ierusalimul de Est, Golan şi Cisiordania în care se produc carne de pasăre şi produse lactate.

Oficialul european a precizat că UE cere Israelului să pună în aplicare un sistem pentru identificarea provenienţei produselor, cu scopul de a le diferenţia pe cele care provin din colonii, considerate drept ilegale, de celelalte.

Un oficial israelian a confirmat pentru AFP că Ministerul Agriculturii a solicitat recent producătorilor vizaţi de măsură "să separe liniile de producţie pentru a putea continua să exporte către Europa, care nu acceptă ceea ce se produce dincolo de linia verde (dintre Israel şi Cisiordania)".

Potrivit acestui oficial, exporturile de aceste produse către Europa nu sunt foarte importante şi deciziile UE "nu ar trebui" să aibă un impact negativ asupra sectorului agroalimentar israelian.

Cotidianul Haaretz a citat duminică oficiali atât din cadrul Ministerului Agriculturii, cât şi din cadrul Ministerului de Externe, care afirmă că directivele europene nu vor avea impact asupra economiei israeliene pentru că produsele ce nu vor fi exportate către Europa vor fi direcţionate pe piaţa locală.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…