Italia: Patru milioane de euro au fost descoperiți în grădina vilei unui traficant de droguri

Italia: Patru milioane de euro au fost descoperiți în grădina vilei unui traficant de droguri

Autoritățile italiene au descoperit și confiscat joi aproximativ patru milioane de euro, bani care fuseseră îngropați în grădina vilei șefului unei rețele de traficanți de droguri, în apropiere de Torino, informează France Presse.

În cadrul anchetei deschise în acest caz au fost emise 15 mandate de arestare. Opt persoane au fost deja arestate — șapte în Italia și una în Portugalia — și celelalte șapte persoane, între care trei brazilieni, sunt căutate. Toți cei 15 sunt suspectați de apartenență la o organizație ilegală care făcea trafic cu cocaină din America de Sud în numele 'Ndrangheta, mafia calabreză.

Potrivit poliției, este vorba de una dintre cele mai mari organizații de trafic de droguri care operează în Italia, cu o bază operațională în Provincia Torino și importante ramificații în alte regiuni ale țării.

Banii găsiți îngropați constituiau 'comoara' organizației criminale. În afară de bani, au fost descoperite îngropate ceasuri valoroase, între care 26 de Rolexuri, bijuterii și alte obiecte prețioase.

În cursul anchetei, care a durat mai multe luni, au fost confiscate 415 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, în cadrul a trei operațiuni diferite în portul spaniol Valencia. De asemenea, au fost plasate sub sechestru bunuri imobiliare, conturi curente, societăți și mașini în valoare totală de opt milioane de euro.

În plus, un alt grup de traficanți de droguri, având de asemenea legătură cu 'Ndrangheta, a fost dezmembrat în portul la Ostia, de lângă Roma. Această anchetă vizează 19 persoane suspectate că au introdus în țară mai mult de o tonă de cocaină în cursul ultimilor doi ani, potrivit poliției. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...