Italia: Trei tineri români, arestați pentru uciderea unui medic și politician

Italia: Trei tineri români, arestați pentru uciderea unui medic și politician

Trei tineri români, cu vârste cuprinse între 24 și 26 de ani, au fost arestați la Roma pentru uciderea unui medic și politician italian în vârstă de 71 de ani, relatează duminică La Repubblica în ediția sa online.

Medicul, Lucio Giacomoni, a fost găsit mort în noaptea de vineri spre sâmbătă de polițiști în baia vilei sale izolate din comuna Mentana, în provincia Roma. Victima avea fața tumefiată, iar corpul era plin de echimoze.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii au reținut trei suspecți — imigranți români. Se pare că a fost vorba de o spargere care s-a terminat tragic. Cei trei tineri români au crezut că vor găsi în vilă o sumă considerabilă de bani, circa 20.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Cei trei români auziseră că medicul obișnuia să plătească cash și s-au gândit că vor găsi mulți bani în locuința sa. În cele din urmă, nu au furat decât ceva mai puțin de 2.000 de euro, plus o tabletă și un iPhone.

Lucio Giacomoni era un cunoscut politician local, consilier în Mentana și reprezentant al partidului Forza Italia. Era divorțat din 2006 și avea copii și nepoți.

În vilă cu el se mai afla o femeie din Republica Moldova, mult mai tânără. Ea a fost interogată mai multe ore de poliție și i-a descris pe cei trei atacatori. Cu ajutorul informațiilor oferite de ea, poliția a reușit să-i rețină pe cei trei români, asupra cărora au fost găsite obiecte ale victimei.

Tânăra a povestit că a fost sechestrată și imobilizată, apoi luată cu mașina de agresori, fiind abandonată la circa un kilometru de vilă, unde s-a întors pe jos, motiv pentru care nu a putut anunța imediat poliția.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…