Jirinovski ar vrea "să incendieze cu napalm" Kievul

Jirinovski ar vrea "să incendieze cu napalm" Kievul

Kievul ar trebui "ars cu napalm" pentru salvarea rușilor din Donbas (estul Ucrainei), a declarat Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaționalist), într-o intervenție în direct la postul de televiziune rus NTV, potrivit publicației poloneze Rzeczpospolita, citată de săptămânalul ucrainean Zerkalo nedeli.

'Dacă în Donbas ar trăi finlandezi, polonezi sau baltici, aș spune că aceștia ar trebui bătuți, strangulați, distruși. Vorbesc sincer. Dar în Donbas trăiesc ruși. Astfel, de la distanță, din Donețk, Kievul ar trebui distrus, ars cu napalm. Pentru că se duce un război împotriva rușilor', a afirmat vicepreședintele Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus).

El a adăugat, potrivit Rzeczpospolita, că ucrainenii bombardează, în prezent Donbasul, iar apoi ar putea declanșa o ofensivă împotriva Belgorodului sau chiar a Moscovei.

'Pentru a nu se ajunge la o astfel de situație, trebuie distrusă întreaga infrastructură din Kiev, toate clădirile administrative. Populația civilă nu va fi afectată în acest caz, nimeni nu se va atinge de vreun civil', a spus liderul LDPR, unul din principalii propagandiști ai Kremlinului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro