Joe Biden îi cere scuze lui Erdogan pentru afirmațiile sale despre sprijinul acordat jihadiștilor

Joe Biden îi cere scuze lui Erdogan pentru afirmațiile sale despre sprijinul acordat jihadiștilor

Vicepreședintele american, Joe Biden, i-a cerut sâmbătă scuze președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru afirmațiile sugerând că Ankara și alte puteri regionale au finanțat și înarmat grupări jihadiste din Siria, relatează AFP.

Sâmbătă, președintele turc a denunțat vehement afirmațiile atribuite vicepreședintelui american și făcute joi la universitatea Harvard, acuzând aliații țării sale, printre care Turcia, că au finanțat și înarmat organizații 'teroriste' din Siria.

'Dacă Biden a utilizat asemenea afirmații, el va aparține trecutului pentru mine (...) Nimeni nu poate acuza Turcia că a sprijinit vreo organizație teroristă din Siria, inclusiv SI' (gruparea Statul Islamic), a insistat liderul de la Ankara.

Potrivit unui comunicat difuzat de cabinetul vicepreședintelui de la Washington, Joe Biden i-a dat telefon președintelui Erdogan pentru a 'clarifica' afirmațiile sale.

'Vicepreședintele și-a cerut scuze pentru orice implicare conform căreia Turcia și alți aliați și parteneri din regiune au sprijint intenționat ori au facilitat ascensiunea SI ori a altor grupări extremiste din Siria', menționează documentul.

'Vicepreședintele a reiterat că Statele Unite apreciază angajamentul și sacrificiile aliaților și partenerilor noștri din regiune în lupta lor' împotriva acestor grupări, adaugă comunicatul care precizează că Joe Biden și Recep Tayyip Erdogan 'și-au reafirmat atașamentul pentru ca Turcia și Statele Unite să acționeze în comun' în lupta împotriva SI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…