Juncker: Un NU la referendum va slăbi în mod dramatic poziția de negociere a Greciei

Un vot majoritar pentru 'Nu' la referendumul de duminică din Grecia va slăbi în mod dramatic poziția de negociere a Atenei, a avertizat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, evitând să spună dacă, în acest caz, creditorii internaționali vor redeschide negocierile, transmit Reuters, DPA și AFP.

'Dacă grecii votează NU, poziția Greciei va fi dramatic slăbită', a declarat Juncker, într-o conferință de presă prilejuită de lansarea președinției luxemburgheze pe șase luni a Uniunii Europene.

'Programul a ajuns la sfârșit, nu mai au loc negocieri, iar dacă grecii votează NU, fac orice altceva decât să întărească poziția de negociere a Greciei', a subliniat șeful Comisiei Europene. 'Chiar și în cazul unui vot cu DA, va trebui să facem față unor negocieri dificile', a adăugat Juncker.

Declarația sa o reia, practic, pe cea a vicepreședintelui Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, potrivit căruia un vot negativ la referendumul de duminică nu ar întări puterea de negociere a Atenei cu creditorii săi, ci dimpotrivă. 'Ar fi fals să presupunem că un vot pentru NU ar întări poziția de negociere greacă. Dimpotrivă', a spus el într-un interviu pentru cotidianul german Die Welt de vineri, apreciind că situația din Grecia este 'mult mai rea decât săptămâna trecută', înainte ca premierul grec Alexis Tsipras să întrerupă negocierile cu creditorii și să anunțe că va organiza un referendum.

La rândul său, premierul luxemburghez Xavier Bettel a estimat că Uniunea Europeană trebuie să construiască punți cu Grecia, precum și cu Marea Britanie, țară care și-a anunțat intenția de a organiza un referendum cu privire la apartenența sa la blocul comunitar. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate