Juncker: Uniunea Europeană duce lipsă de uniune și de Europă

Juncker: Uniunea Europeană duce lipsă de uniune și de Europă

Uniunea Europeană duce lipsă de uniune și de Europă, iar acest lucru trebuie să se schimbe, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind 'Starea Uniunii'', prezentat în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, transmit Reuters și AFP. ''Nu suntem într-o situație bună. Există o lipsă de Europa în UE și este o lipsă de uniune în Uniunea Europeană. Asta trebuie să se schimbe'', a spus Juncker în fața eurodeputaților.

Șeful executivului comunitar s-a referit concret la actuala criză a refugiaților, apreciind că ''europenii trebuie să-și reamintească faptul că Europa este un continent unde fiecare, într-un fel, a fost un refugiat'' și menționând valurile de imigranți irlandezi, scoțieni și polonezi care au ajuns în Statele Unite.

''Noi, europenii, trebuie să știm și să nu uităm niciodată de ce dreptul la azil este unul dintre drepturile fundamentale, cele mai importante. Nu trebuie să uităm acest lucru. Este adevărat că Europa nu poate adăposti toată suferința lumii, dar trebuie să punem această problemă în perspectivă'', a insistat președintele CE în discursul său.

Potrivit acestuia, refugiații în Uniunea Europeană reprezintă doar 0,11% din populația forului comunitar, în timp ce în Liban ei reprezintă un sfert dintr-o populație care are doar o cincime din nivelul de trai din UE. ''Cine suntem noi pentru a nu face niciodată astfel de comparații?'', s-a întrebat retoric Jean-Claude Juncker.

El a estimat că atât timp cât în Siria va fi război, criza refugiaților nu va dispărea. ''Luptăm contra Statului Islamic — atunci de ce să nu fim gata să-i acceptăm pe cei care fug de Statul Islamic?'', a adăugat președintele executivului UE. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Așa o fi?