Kievul a preluat controlul asupra primăriei de la Mariupol

Kievul a preluat controlul asupra primăriei de la Mariupol

Ministrul de Interne ucrainean Arsen Avakov a transmis joi că primăria din oraşul estic Mariupol a fost recâştigată de forţele guvernamentale, iar primarul ales şi-a reocupat locul, relatează un corespondent al postului BBC.

„Primăria este eliberată şi poate să funcţioneze normal”, a scris Avakov într-un mesaj postat pe Facebook. El a promis „teroriştilor un răspuns dur, până la eliminarea” lor din istituţuiile ocupate..

Operaţiunea armatei ucrainene nu a înregistrat nicio victimă. De asemenea, clădirea a fost verificată pentru eliminarea riscului de explozie. 

Poliţia de la Mariupol a anunţat într-un comunicat că a intervenit către ora locală 3.00 (3.00, ora României), după ce a reperat un grup de aproximativ 30 de persoane, înarmate cu bâte de baseball, care încerca să pătrundă în clădire pentru a cere eliberarea acesteia.

Clădirea era ocupată de activiştii separatişti de la 13 aprilie.

Lupte şi la Artemvisk

 Autorităţile ucrainene au anunţat că un soldat a fost rănit în cursul unui asalt al separatiştilor, în noaptea de miercuri spre joi, asupra unei baze militare situate la Artemvisk, în apropiere de bastionul prorus Slaviansk.

Aproape 100 de atacatori "au deschis focul cu arme automate, mitraliere şi au utilizat grenade", afirmă Ministerul Apărării într-un comunicat, precizând că viaţa militarului rănit nu este în pericol.

"Atactorii au fost respinşi şi au suferit pierderi importante", a declarat preşedintele interimat Oleksandr Turcinov.

Ministrul interimar de Interne Arsen Avakov a afirmat că asaltul, dat cu scopul de jefui armament, a fost condus "de către un militar rus".

Pe reţele de socializare utilizatorii relatau despre elicoptere care zborau în această dimineaţă de-asupra oraşului Artiomovsk, iar lecţiile în şcoli au fost anulate.

 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/ucraina-mariupol" target="_blank">View the story "Ucraina - Mariupol " on Storify</a>]

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită