Laszlo Andor: Retorica premierului Cameron cu privire la români și bulgari a slăbit alianțele Marii Britanii

Premierul britanic David Cameron ar trebui să înceteze să mai facă remarci 'necontrolate' cu privire la imigrația din România și Bulgaria, dacă dorește să reconstruiască alianțele pe care le-a pierdut anul trecut, a declarat Laszlo Andor, comisarul european în exercițiu pentru ocuparea forței de muncă, relatează luni cotidianul britanic The Telegraph.

'Această retorică, mai ales anul trecut, cu privire la români și bulgari a dus probabil la slăbirea alianțelor și la pierderea unor prieteni, care, altfel, sunt prieteni firești ai Marii Britanii', a remarcat comisarul european în marja conferinței anuale a Partidului Laburist din Regatul Unit, care are loc în aceste zile la Manchester.

Laszlo Andor și-a exprimat speranța ca această situație să fie 'temporară și să poată fi remediată', avertizând însă că va fi 'nevoie de o modificare de limbaj și exprimare'.

Laszlo Andor, un critic înverșunat al premierului conservator David Cameron, a sugerat că Marea Britanie nu are dreptul să se plângă în legătură cu imigrația, în condițiile în care guvernele anterioare de la Londra au susținut extinderea granițelor Uniunii Europene (UE) și au decis normele privind libera circulație.

El a subliniat că, deși imigrația este un 'subiect fierbinte' în Marea Britanie, mai puțin de jumătate dintre imigranții în Regatul Unit provin din Uniunea Europeană. Totuși, a apreciat comisarul, acest nivel este de așteptat să crească în următorii ani ca rezultat al creșterii numărului de studenți care optează pentru studii în străinătate, ca și al crizei continue din sudul zonei euro, de unde vor veni mai mulți lucrători imigranți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta