Laszlo Andor: Retorica premierului Cameron cu privire la români și bulgari a slăbit alianțele Marii Britanii

Laszlo Andor: Retorica premierului Cameron cu privire la români și bulgari a slăbit alianțele Marii Britanii

Premierul britanic David Cameron ar trebui să înceteze să mai facă remarci 'necontrolate' cu privire la imigrația din România și Bulgaria, dacă dorește să reconstruiască alianțele pe care le-a pierdut anul trecut, a declarat Laszlo Andor, comisarul european în exercițiu pentru ocuparea forței de muncă, relatează luni cotidianul britanic The Telegraph.

'Această retorică, mai ales anul trecut, cu privire la români și bulgari a dus probabil la slăbirea alianțelor și la pierderea unor prieteni, care, altfel, sunt prieteni firești ai Marii Britanii', a remarcat comisarul european în marja conferinței anuale a Partidului Laburist din Regatul Unit, care are loc în aceste zile la Manchester.

Laszlo Andor și-a exprimat speranța ca această situație să fie 'temporară și să poată fi remediată', avertizând însă că va fi 'nevoie de o modificare de limbaj și exprimare'.

Laszlo Andor, un critic înverșunat al premierului conservator David Cameron, a sugerat că Marea Britanie nu are dreptul să se plângă în legătură cu imigrația, în condițiile în care guvernele anterioare de la Londra au susținut extinderea granițelor Uniunii Europene (UE) și au decis normele privind libera circulație.

El a subliniat că, deși imigrația este un 'subiect fierbinte' în Marea Britanie, mai puțin de jumătate dintre imigranții în Regatul Unit provin din Uniunea Europeană. Totuși, a apreciat comisarul, acest nivel este de așteptat să crească în următorii ani ca rezultat al creșterii numărului de studenți care optează pentru studii în străinătate, ca și al crizei continue din sudul zonei euro, de unde vor veni mai mulți lucrători imigranți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...