Liderul tătarilor are accesul interzis în Crimeea timp de cinci ani

Liderul tătarilor are accesul interzis în Crimeea timp de cinci ani

Liderul tătarilor din Crimeea, Mustafa Djemilev, are accesul interzis timp de cinci ani pe teritoriul ucrainean alipit în martie la Rusia, a anunţat marţi Medjlis, adunarea tătarilor din Crimeea.

Tătari din Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Părăsind Crimeea pentru a merge la Kiev marţi dimineaţă, lui Djemilev i-a fost înmânat un document de către vameşi care îi interzice să intre în Federaţia Rusă până la 19 aprilie 2019, a precizat pentru AFP Lilia Muslimova.

"Această decizie arată cu ce stat «civilizat» avem de-a face", a reacţionat Djemilev pentru site-ul de ştiri zn.ua.

Tătarii, minoritate musulmană din Crimeea, s-au arătat ostili alipirii peninsulei la Rusia în martie, în urma unui referendum denunţat drept ilegal de Kiev şi occidentali.

Luni dimineaţa, aproximativ 30 de bărbaţi în ţinută de camuflaj au mers la Medjilis, adunarea reprezentativă a tătarilor din Crimeea, care a avut loc la Simferopol, pentru a retrage drapelul ucrainean care flutură din 19 aprilie, la cererea lui Djemilev, liderul istoric al tătarilor din Crimeea.

Într-un gest în favoarea acestei minorităţi, preşedintele rus Vladmir Putin a semnat un decret privind reabilitarea tătarilor din Crimea în calitate de popor reprimat în timpul lui Stalin.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”