Livrările de gaze prin conducta Iași-Ungheni vor începe miercuri, anunță premierul Gaburici

Livrările de gaze prin conducta Iași-Ungheni vor începe miercuri, anunță premierul Gaburici

Livrările de gaze din România pentru Republica Moldova prin conducta Iași - Ungheni vor începe miercuri, a anunțat marți premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

''Gazoductul Iași — Ungheni își va începe activitatea cu ziua de miercuri; desfășurăm deja discuții la capitolul gazoductului Ungheni — Chișinău, ceea ce ne va da posibilitatea să acoperim întreaga țară cu gazul din România și să creăm o concurență loială pe piața energetică din Republica Moldova'', a declarat Chiril Gaburici în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit Unimedia.

Gazoductul Iași-Ungheni a fost inaugurat la 27 august 2014, de Ziua Independenței, la un an de la lansarea construcției acestuia, amintește Radio Chișinău. Contractul de livrare a gazului din România, prin gazoductul Iași-Ungheni, a fost semnat la 22 decembrie 2014 de către autoritățile de la Chișinău și cele de la București.

De la începutul anului, Republica Moldova cumpără gaze naturale din Federația Rusă la prețul de 332 de dolari/1.000 mc. La momentul semnării contractului, prețul gazului românesc era mai ieftin decât cel importat din Rusia cu cel puțin 50 de dolari/1.000 mc. Prevăzută să reducă dependența Republicii Moldova de gazele rusești, conducta urmează a fi extinsă până la Chișinău. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc