Livrările de gaze prin conducta Iași-Ungheni vor începe miercuri, anunță premierul Gaburici

Livrările de gaze din România pentru Republica Moldova prin conducta Iași - Ungheni vor începe miercuri, a anunțat marți premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

''Gazoductul Iași — Ungheni își va începe activitatea cu ziua de miercuri; desfășurăm deja discuții la capitolul gazoductului Ungheni — Chișinău, ceea ce ne va da posibilitatea să acoperim întreaga țară cu gazul din România și să creăm o concurență loială pe piața energetică din Republica Moldova'', a declarat Chiril Gaburici în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit Unimedia.

Gazoductul Iași-Ungheni a fost inaugurat la 27 august 2014, de Ziua Independenței, la un an de la lansarea construcției acestuia, amintește Radio Chișinău. Contractul de livrare a gazului din România, prin gazoductul Iași-Ungheni, a fost semnat la 22 decembrie 2014 de către autoritățile de la Chișinău și cele de la București.

De la începutul anului, Republica Moldova cumpără gaze naturale din Federația Rusă la prețul de 332 de dolari/1.000 mc. La momentul semnării contractului, prețul gazului românesc era mai ieftin decât cel importat din Rusia cu cel puțin 50 de dolari/1.000 mc. Prevăzută să reducă dependența Republicii Moldova de gazele rusești, conducta urmează a fi extinsă până la Chișinău. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata