Luarea de ostatici de la Sydney s-a încheiat în urma intervenției poliției; teroristul ar fi fost ucis

Luarea de ostatici de la Sydney s-a încheiat în urma intervenției poliției; teroristul ar fi fost ucis

Islamistul înarmat care a reținut timp de 16 ore mai mulți ostatici într-o cafenea din orașul australian Sydney a fost ucis în urma în urma asaltului lansat de forțele de ordine, unul dintre ostatici pierzându-și de asemenea viața în timpul operațiunii, relatează televiziunea australiană, citată de AFP.

Conform unui alt post local de televiziune, trei ostatici au fost grav răniți, dar este posibil ca numărul răniților să fie mai mare. Potrivit unui reporter al AFP prezent la fața locului, unii ostatici au părăsit localul în fugă, iar cei răniți erau scoși pe targă.

O serie de explozii s-au auzit în zonă puțin înainte de ora locală 02:30 (15:30 GMT), când un comando a pătruns în incintă printr-o ușă laterală. Un purtător de cuvânt al poliției a confirmat că s-a folosit muniție reală. După încheierea asaltului, un robot de deminare a fost introdus în clădire.

Cu puțin timp înaintea asaltului, poliția australiană a dezvăluit identitatea teroristului, acesta fiind un islamist radical de origine iraniană, care urma să fie judecat în Australia pentru complicitate la uciderea fostei sale soții și pentru zeci de agresiuni sexuale.

După ce a sechestrat persoanele din cafenea, el a cerut un drapel al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și a anunțat că a plasat patru bombe, două în cafeneaua unde a luat ostatici și încă două în alte părți ale orașului, el cerând de asemenea o discuție cu premierul australian Tony Abbott.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…