Macedonia: NATO face apel la calm și cere o anchetă transparentă privind evenimentele de la Kumanovo

Macedonia: NATO face apel la calm și cere o anchetă transparentă privind evenimentele de la Kumanovo

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat duminică un apel la reținere în Macedonia și a cerut o investigație transparentă asupra evenimentelor din orașul Kumanovo, situat în nordul țării, unde opt polițiști și 14 membri ai unui 'grup înarmat' au murit în confruntările din ultimele două zile, transmit Reuters și AFP. 

* Situație tensionată în nordul Macedoniei, după uciderea a șase polițiști la Kumanovo

* Macedonia: Opt polițiști și 14 "teroriști" uciși în confruntările de la Kumanovo, potrivit autorităților de la Skopje


''Urmăresc cu mare îngrijorare evoluțiile de la Kumanovo. Este important ca toți liderii politici și ai comunităților să conlucreze pentru a restabili calmul și a desfășura o anchetă transparentă pentru a clarifica ce s-a întâmplat. Le cer tuturor să manifeste reținere și să evite orice viitoare escaladare, în interesul țării și al întregii regiuni'', a subliniat Jens Stoltenberg, într-un comunicat.

Opt polițiști macedoneni și 14 membri au unei grupări înarmate calificați drept 'teroriști' de autorități au fost uciși în confruntările începute sâmbătă în orașul Kumanovo, din nordul Macedoniei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne macedonean, Ivo Kotevski, a declarat într-o conferință de presă că 37 de ofițeri de poliție au fost răniți în timpul operațiunii lansate sâmbătă la Kumanovo. El a precizat că nu există victime în rândul civililor.

Poliția macedoneană a precizat că a acționat pe baza unor informații referitoare la indivizi înarmați ''infiltrați'', dintr-o țară vecină (presa locală susținând că este vorba de Kosovo, populată majoritar de etnici albanezi), care intenționau să comită ''acte teroriste'' în Macedonia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 Această imagine este reală...

4 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă