MAE: Numărul românilor reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane a crescut la 18

MAE: Numărul românilor reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane a crescut la 18

În prezent, 18 cetățeni români sunt reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane, după ce la cele 16 persoane reținute în zilele de 26 și 27 august li s-au mai adăugat două care se află în arest la Szeged, respectiv în Fejer, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Raluca Lunculescu.

"A fost un accident pe autostrada M5 din Ungaria. Șoferul implicat în acest accident, care este cetățean român, în mașina căruia s-au găsit mai multe persoane, a fost reținut, este cercetat pentru trafic de persoane. A fost doar ușor rănit, transportat într-o primă fază la spital, ulterior a fost reținut și cercetat pentru trafic de persoane. Mai avem un caz în Fejer, unde, de asemenea, un român a fost reținut și este cercetat pentru trafic de persoane", a spus Raluca Lunculescu.

Ea a precizat că șoferul implicat în accidentul de pe autostrada M5 este reținut la Szeged.

Purtătorul de cuvânt al MAE a amintit că la Budapesta, în seara de 26 august, patru cetățeni români au fost reținuți și cercetați pentru trafic de persoane, iar pe 27 august, alți 12 au fost reținuți în același oraș și sunt cercetați pentru aceleași acuzații.

Pe de altă parte, Raluca Lunculescu s-a referit și la cazul din Austria, unde au fost găsiți peste 70 de refugiați morți într-un camion, reiterând faptul că proprietarul autovehiculului respectiv nu este cetățean român.

"Informația este confirmată și a fost notificată de autoritățile austriece și până în acest moment, din tot ce avem oficial venit de la partea austriacă, niciun cetățean român nu ar fi implicat în acest caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina