Mai mulţi morţi în urma unei explozii într-o fabrică, în Bulgaria

Mai mulţi morţi în urma unei explozii într-o fabrică, în Bulgaria

O explozie accidentală produsă miercuri după-amiaza într-o fabrică de explozivi din nord-vestul Bulgariei s-a soldat cu mai mulţi morţi, potrivit presei bulgare.

Incidentul s-a soldat cu "cel puţin zece morţi", potrivit postului public de radio şi agenţiei BGNES. Secretarul general al Ministerului de Interne, Svetlozar Lazarov, a declarat pentru acest post de radio că "se aştepta să existe victime", fără să precizeze numărul acestora.

Trei angajaţi, care se aflau la intrarea în fabrică, au fost răniţi, a anunţat spitalul regional Montana, situat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala bulgară.

Cincisprezece angajaţi se aflau în fabrică în momentul producerii incidentului, în apropiere de satul Gorni Lom, în regiunea Vidin. Cei doi proprietari ai fabricii se aflau şi ei acolo, a declarat ministrul de Interne Yordan Bakalov.

El a precizat că echipele de salvare încă nu pot să intre în fabrică pentru a constata pagubele.

Niciunul dintre muncitori şi nici proprietarii nu răspund la telefonul mobil, potrivit ministrului. Fabrica privată produce explozivi de uz civil. De asemenea, fabrica onorează contracte de distrugere a stocurilor de muniţii vechi aparţinând armatei bulgare.

Miercuri seara, cauzele exacte ale producerii exploziei nu erau cunoscute. Ministrul de Interne a anunţat o "disciplină precară" în această fabrică, unde explozii au avut loc în 2007 şi 2010 provocând şase răniţi în total.

Acum aproape două luni, o altă explozie, produsă în momentul distrugerii unor muniţii vechi, s-a soldat cu zece răniţi în fabrica Terem, la Kosteneţ, în vestul Bulgariei.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?