Mai mulţi morţi în urma unei explozii într-o fabrică, în Bulgaria

Mai mulţi morţi în urma unei explozii într-o fabrică, în Bulgaria

O explozie accidentală produsă miercuri după-amiaza într-o fabrică de explozivi din nord-vestul Bulgariei s-a soldat cu mai mulţi morţi, potrivit presei bulgare.

Incidentul s-a soldat cu "cel puţin zece morţi", potrivit postului public de radio şi agenţiei BGNES. Secretarul general al Ministerului de Interne, Svetlozar Lazarov, a declarat pentru acest post de radio că "se aştepta să existe victime", fără să precizeze numărul acestora.

Trei angajaţi, care se aflau la intrarea în fabrică, au fost răniţi, a anunţat spitalul regional Montana, situat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala bulgară.

Cincisprezece angajaţi se aflau în fabrică în momentul producerii incidentului, în apropiere de satul Gorni Lom, în regiunea Vidin. Cei doi proprietari ai fabricii se aflau şi ei acolo, a declarat ministrul de Interne Yordan Bakalov.

El a precizat că echipele de salvare încă nu pot să intre în fabrică pentru a constata pagubele.

Niciunul dintre muncitori şi nici proprietarii nu răspund la telefonul mobil, potrivit ministrului. Fabrica privată produce explozivi de uz civil. De asemenea, fabrica onorează contracte de distrugere a stocurilor de muniţii vechi aparţinând armatei bulgare.

Miercuri seara, cauzele exacte ale producerii exploziei nu erau cunoscute. Ministrul de Interne a anunţat o "disciplină precară" în această fabrică, unde explozii au avut loc în 2007 şi 2010 provocând şase răniţi în total.

Acum aproape două luni, o altă explozie, produsă în momentul distrugerii unor muniţii vechi, s-a soldat cu zece răniţi în fabrica Terem, la Kosteneţ, în vestul Bulgariei.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…