Majoritatea americanilor aprobă relansarea legăturilor cu Havana

Majoritatea americanilor aprobă relansarea legăturilor cu Havana

Majoritatea americanilor (63%) sunt favorabili apropierii dintre Statele Unite și Cuba, anunțată în decembrie, iar două treimi dintre ei aprobă ridicarea embargoului economic contra insulei comuniste, în vigoare de peste 50 de ani, indică un sondaj dat publicității vineri, citat de AFP.

Cu toate acestea, potrivit anchetei institutului PEW Research, numai un american din trei (32%) este de părere că apropierea dintre cele două țări va determina schimbări politice în Cuba.

Fapt inedit, o largă majoritate (65%) a americanilor de origine hispanică afirmă că aprobă noua politică a Washingtonului, în timp ce în trecut se arătau tradițional ostili oricărei relaxări a sancțiunilor impuse Havanei.

Președinții american și cubanez, Barack Obama și Raul Castro, au anunțat pe 17 decembrie că Washingtonul și Havana vor demara normalizarea relațiilor diplomatice bilaterale, după mai mult de jumătate de secol de embargo economic american impus insulei comuniste.

Pe plan politic, 74% dintre simpatizanții Partidului Democrat sprijină noua politică față de Cuba a președintelui Barack Obama, conform sondajului PEW. În schimb, numai 40% dintre apropiații Partidului Republicani sunt de acord cu aceasta, în timp ce 48% se declară ostili noilor măsuri.

Sondajul PEW Research a fost efectuat pe un eșantion de 1.504 persoane și prezintă o marjă de eroare de plus sau minus 2,9 puncte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale