Majoritatea americanilor aprobă relansarea legăturilor cu Havana

Majoritatea americanilor (63%) sunt favorabili apropierii dintre Statele Unite și Cuba, anunțată în decembrie, iar două treimi dintre ei aprobă ridicarea embargoului economic contra insulei comuniste, în vigoare de peste 50 de ani, indică un sondaj dat publicității vineri, citat de AFP.

Cu toate acestea, potrivit anchetei institutului PEW Research, numai un american din trei (32%) este de părere că apropierea dintre cele două țări va determina schimbări politice în Cuba.

Fapt inedit, o largă majoritate (65%) a americanilor de origine hispanică afirmă că aprobă noua politică a Washingtonului, în timp ce în trecut se arătau tradițional ostili oricărei relaxări a sancțiunilor impuse Havanei.

Președinții american și cubanez, Barack Obama și Raul Castro, au anunțat pe 17 decembrie că Washingtonul și Havana vor demara normalizarea relațiilor diplomatice bilaterale, după mai mult de jumătate de secol de embargo economic american impus insulei comuniste.

Pe plan politic, 74% dintre simpatizanții Partidului Democrat sprijină noua politică față de Cuba a președintelui Barack Obama, conform sondajului PEW. În schimb, numai 40% dintre apropiații Partidului Republicani sunt de acord cu aceasta, în timp ce 48% se declară ostili noilor măsuri.

Sondajul PEW Research a fost efectuat pe un eșantion de 1.504 persoane și prezintă o marjă de eroare de plus sau minus 2,9 puncte.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul