Manifestaţie la New York, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist în Missouri

Sute de persoane au manifestat joi seara, la New York, împotriva brutalităţii poliţiei, după uciderea unui tânăr de culoare la Ferguson, în Missouri (centru), care a provocat cinci nopţi de violenţe.

Manifestaţie la New York, după uciderea unui tânăr de culoare de către un poliţist în Missouri (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii, majoritatea tineri şi de culoare, protestează şi faţă de moartea la New York, săptămâna trecută, a unui tată dintr-o familie de culoare, imobilizat violent la pământ de către poliţie şi decedat din cauza unui atac de cord.

"Eric Garner, Michael Brown, justiţie", se putea citi pe pancarte. "Solidaritate cu persoanele din Ferguson", afirma o altă pancartă fluturată de o tânără, Cherry, care a mărturisit că îi este frică după tot "ce s-a întâmplat".

Michael Brown, în vârstă de 18 ani, care nu era înarmat, a fost împuşcat mortal, potrivit unui martor, pe o stradă din Ferguson, în timp ce avea mâinile ridicate. Potrivit poliţiei, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist şi a încercat să-l dezarmeze.

"Dreptate pentru Michael, dreptate pentru Eric", scandau manifestanţii. "Fără dreptate nu va fi pace", au afirmat ei.

Potrivit unei înregistrări video, Eric Garner, în vârstă de 43 de ani, imobilizat la pământ de mai mulţi poliţişti, s-a plâns de mai multe ori că nu poate respira. Moartea sa pe 17 iulie a fost considerată omor de căte medicul legist.

Miercuri, primarul oraşului New York, Bill de Blasio, le-a cerut new-yorkezilor să "respecte poliţia" şi să nu opună rezistenţă în cazul unor arestări. "Dacă un poliţist decide să aresteze pe cineva, acest individ este obligat să se supună arestării", a afirmat el.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat un apel la calm, îndemnând forţele de ordine să aibă o atitudine reţinută în oraşul Ferguson.

"Poliţia are responsabilitatea de a fi transparentă în legătură cu incidentul petrecut sâmbătă seară. Autorităţile trebuie să evite utilizarea excesivă a forţei contra manifestanţilor paşnici", a spus preşedintele american.

"Nu există nicio scuză pentru violenţele împotriva forţelor de ordine", a precizat Obama.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

3 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări