Manifestații împotriva migranților la Praga și în alte orașe cehe

Manifestații împotriva migranților la Praga și în alte orașe cehe

Opozanți ai primirii migranților au manifestat miercuri la Praga și în alte orașe ale Republicii Cehe, țară ale cărei autorități au fost acuzate recent de ONU de tratament 'degradant' față de migranți în centrele de primire, relatează AFP. Între 3.000 și 5.000 de persoane, potrivit diverselor estimări, s-au reunit la Praga, Brno, Liberec, Usti-nad-Labem și Ostrava în Ziua națională a țării.

La Praga, o unitate antiteroristă a poliției a trebuit să intervină pentru a despărți o mie de adversari ai primirii migranților de o sută de contramanifestanți.

'Închideți frontierele!', 'Merkel, groparul Europei', 'Să apărăm Europa !', se putea citi pe pancartele protestatarilor, care mai agitau steaguri cehe și germane.

Lutz Bachmann, liderul mișcării islamofobe germane Pegida (Patrioții europeni împotriva islamizării Occidentului), a figurat printre oratori.

'Europa nu este capabilă să integreze o asemenea cantitate de migranți. Dacă UE și guvernele continuă să adopte poziția struțului, ne vom confrunta cu enorme probleme sociale, securitare și sanitare', a declarat pentru AFP unul dintre organizatori, deputatul ceh Marek Cernoch din mica mișcare Usvit/Narodni Koalice (Zorii/Coaliția Națională).

'Dacă țările mari din UE continuă să-și dicteze voința celor mici fără să le respecte suveranitatea, va trebui să reexaminăm problema apartenenței noastre la UE', a estimat el.

Înaltul comisar al Națiunilor Unite pentru drepturile omului a denunțat vehement—în cursul săptămânii trecute — tratamentul 'degradant' aplicat migranților în centrele de primire din Republica Cehă, adevărate centre de detenție, țară până acum relativ ferită de criza migratorie.

Zeid Raad Al Hussein a stigmatizat detenția 'sistematică' și 'în condiții degradante' a migranților și refugiaților, în special a copiilor, în această țară ex-comunistă intrată în UE în 2004. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…