Marea Britanie ar urma să devină în 25 de ani cea mai populată țară din Europa

Marea Britanie ar urma să devină în 25 de ani cea mai populată țară din Europa

Marea Britanie va avea aproape 75 de milioane de locuitori în 2039, conform estimărilor publicate joi de Biroul Național de Statistică, Regatul Unit urmând a depăși astfel Germania ca cea mai populată țară din Europa, relatează AFP.

Biroul de Statistică se așteaptă la o creștere a populației cu 9,7 milioane de locuitori în următorii 25 de ani, ajungând de la 64,6 milioane la mijlocul lui 2014 la 74,3 milioane la mijlocul lui 2039. Limita de 70 de milioane ar urma să fie depășită în 2027.

Imigrația este responsabilă de 51% din această creștere, restul de 49% datorându-se unei rate a natalității mai mare decât rata deceselor.

Marea Britanie ar urma astfel să depășească lejer Franța în următoarele decenii, în pofida unui teritoriu de două ori și jumătate mai mic (246.690 km2 comparativ cu 640.679 km2). Acest lucru explică parțial de ce imigrația și creșterea demografică sunt un subiect extrem de sensibil pentru britanici, unii dintre ei spunând că insula este 'prea mică' pentru a găzdui întreaga lume.

Aproape la fel în prezent cu cea a Marii Britanii (64,3 milioane de locuitori), populația Franței nu va ajunge la 72 de milioane de persoane decât în 2050, a indicat în septembrie Institutul Național de Studii Demografice (INED)

Un raport al Comisiei Europene anunța în luna mai că Marea Britanie va ajunge cea mai populată țară din Europa în 2060, depășind Germania, aflată în prezent pe primul loc, cu 81,3 milioane de locuitori, dar afectată de rata scăzută a natalității.

Conform acestui raport privind îmbătrânirea populației în Europa, publicat o dată la trei ani, populația Marii Britanii va ajunge la 80,1 milioane de locuitori în 2060, în timp ce Germania va avea atunci o populație cu 10 milioane de persoane mai puțin decât în prezent. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”