Marea Britanie ''își rezervă dreptul'' de a înarma forțele ucrainene

Marea Britanie ''își rezervă dreptul'' de a înarma forțele ucrainene și va împiedica prăbușirea lor, a dat asigurări marți ministrul britanic de externe, Philip Hammond, relatează AFP.

''Fiecărei țări din NATO îi revine dreptul să decidă dacă furnizează sau nu un ajutor militar Ucrainei'', a declarat Hammond în fața deputaților. ''Regatul Unit nu pregătește nimic de acest fel, dar ne rezervăm dreptul de a reexamina această poziție'', a adăugat el, după ce președintele american, Barack Obama, a avansat luni posibilitatea livrării de arme Ucrainei pentru a se apăra împotriva separatiștilor proruși.

În fața deputaților britanici, Hammond a acuzat, de asemenea, Moscova că toarnă gaz pe foc furnizându-le sprijin militar separatiștilor proruși. El a afirmat că Rusia a trimis sute de arme grele și soldați, inclusiv forțe speciale, în estul Ucrainei, acuzație respinsă de Moscova. ''Recenta escaladare a luptelor n-ar fi fost posibilă fără sprijinul militar și strategic furnizat de Rusia'', a insistat Hammond.

Regatul Unit și aliații săi din NATO ''împărtășesc ideea că, atunci când nu există o soluție militară la conflict, nu putem lăsa forțele armate ucrainene să se prăbușească'', a adăugat șeful diplomației britanice.

Declarațiile survin cu o zi înainte de un summit crucial la Minsk, cu participarea liderilor ucrainean, rus, francez și german, ce vizează încetarea conflictului care durează de zece luni. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume