Margrethe Vestager, ministrul danez al Economiei, nominalizată pentru un post de comisar european

Margrethe Vestager, ministrul danez al Economiei, nominalizată pentru un post de comisar european

Danemarca a desemnat-o pe Margrethe Vestager, actualul ministru al Economiei, pentru a deveni comisar european, a anunţat premierul Helle Thorning-Schmidt, cu ocazia summitului european de la Bruxelles, relatează AFP.

Margrethe Vestager, ministrul danez al Economiei, nominalizată pentru un post de comisar european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Helle (Thorning-Schmidt) tocmai a anunţat. Mă bucur enorm la ideea că voi ocupa funcţia de comisar danez", a afirmat Vestager pe contul său de Twitter.

Danemarca şi-a desemnat candidatul de la sfârşitul lui iulie, dar nu a anunţat numele în public. Numele ministrului Educaţiei, Christine Antorini, a fost de asemenea vehiculat insistent.

Alegând-o pe Vestager, Danemarca surprinde şi facilitează sarcina lui Jean-Claude Juncker, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, care vrea să aibă cel puţin nouă femei în echipă. Dacă noua Comisie nu va avea suficiente femei, ea riscă să fie respinsă de Parlamentul European la votul de învestitură din octombrie.

În calitate de ministru al Economiei, Vestager a participat la negocieri pe tema uniunii bancare în momentul în care ţara sa asigura preşedinţia semestrială a UE, la începutul lui 2012. Ea este de asemenea ministru de Interne.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?