Marine Le Pen cere din nou suspendarea imediată a acordului Schengen, după atentatele de la Paris

Marine Le Pen cere din nou suspendarea imediată a acordului Schengen, după atentatele de la Paris

Lidera formațiunii franceze de extremă dreapta Frontul Național, eurodeputata Marine Le Pen, a cerut marți din nou suspendarea imediată în Europa a aplicării acordului de liberă circulație Schengen, după atentatele de la Paris de săptămâna trecută în care și-au pierdut viața 17 persoane, informează EFE.

Ea mai ceruse suspendarea acordului Schengen și vinerea trecută, după întâlnirea avută la Palatul Elysée cu președintele François Hollande.

Într-o conferință de presă realizată la sediul din Strasbourg al Parlamentului European, Le Pen a insistat că 'poporul francez trebuie să-și recapete controlul asupra frontierelor sale' și a acuzat Uniunea Europeană că, prin politicile sale de austeritate, a 'dezarmat armata și poliția franceze'. 'Europa ne vulnerabilizează pentru că ne impune o deschidere a frontierelor.

Nu există țară în lumea asta care să nu știe că prima măsură pentru combaterea terorismului este aceea de a te putea proteja, controlându-ți frontierele', a spus ea.

Întrebată la ce-ar fi servit închiderea frontierelor cu restul UE, dat fiind că teroriștii care au comis atentatele din Paris erau născuți în Franța, Le Pen a insistat că, dacă țara sa ar putea să-și închidă frontierele, ar lupta mai bine împotriva terorismului deoarece ar putea să nu permită accesul francezilor care primesc formare militară jihadistă în terțe țări.

Politiciana franceză a susținut că 'libertatea de circulație a permis unui terorist implicat în acest caz să se ducă în Spania fără să fie supus niciunui control și, de acolo, să ia un avion către Turcia'.

Ea se referea la Hayat Boumeddiene, iubita teroristului care a luat vinerea trecută mai mulți ostatici într-un magazin evreiesc, și care se pare că între timp a ajuns din Turcia în Siria. În opinia lui Le Pen, atentatele au fost îndreptate 'împotriva modelului francez, împotriva valorilor sale', iar după ce poporul francez va fi terminat de plâns cei 17 morți, 'va veni momentul să se treacă la acțiune'.

Pe de altă parte, Marine Le Pen i-a reproșat președintelui Franței, Francois Hollande, că a preferat ca, în acest caz, să vorbească despre teroriști, 'în loc să vorbească răspicat despre fundamentalismul islamic'. 'După atentate, primul lucru pe care l-a făcut guvernul a fost să ceară francezilor să nu se vorbească despre fundamentalism islamic, ci doar de terorism.

Însă terorismul este doar un mijloc în spatele căruia se află o ideologie și este bine să spunem lucrurilor pe nume', a insistat politiciana de extremă dreapta.

Totodată, Le Pen a arătat cu degetul și politica externă a Franței care este, în opinia ei, 'un autentic mozaic de incongruențe'. 'Acțiunile internaționale (ale guvernului francez) au permis ca Libia să cadă în mâinile fundamentaliștilor, de exemplu', a spus ea.

În plus, Marine Le Pen a cerut ca țări precum Arabia Saudită sau Qatarul să nu poată investi în Franța. 'Să nu ne amăgim. Qatarul nu investește în (clubul de fotbal) PSG pentru că-i place fotbalul, ci pentru că vrea să-și spele imaginea', a susținut ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa