Mărturia unei eleve japoneze de 16 ani care şi-a omorât colega de clasă: "Voiam să ucid pe cineva ... ca să văd ce se întâmplă"

Mărturia unei eleve japoneze de 16 ani care şi-a omorât colega de clasă: "Voiam să ucid pe cineva ... ca să văd ce se întâmplă"

O tânără japoneză, care a strangulat apoi a decapitat o colegă de clasă la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat poliţiei că "voia să ucidă şi să disece pe cineva ... ca să vadă" ce se întâmplă.

Aceasta este mărturia incredibilă pe care eleva în vârstă de 16 ani a făcut-o anchetatorilor foarte calm şi fără să exprime vreun regret, potrivit unor surse din cadrul poliţiei citate marţi de presa japoneză.

Faptele au avut loc sâmbătă seara în oraşul Sasebo, în prefectura Nagasaki (sud-vest). În mod straniu, un caz similar a avut loc în urmă cu zece ani în acelaşi oraş: o elevă la şcoala primară şi-a înjunghiat mortal o colegă de clasă.

Sâmbătă, părinţii lui Aiwa Matsuo au fost cei care, îngrijoraţi că aceasta nu a ajuns acasă, au alertat poliţia.

Duminică dimineaţa, poliţia a descoperit cadavrul fetei în locuinţa ucigaşei sale care, în pofida vârstei, locuia singură în acelaşi oraş cu familia sa.

După arestarea ei, în apropierea apartamentului în care locuia, tânăra în vârstă de 16 ani a cărei identitate nu a fost dezvăluită deoarece este minoră, a început să nege totul, afirmând că s-a despărţit de prietena sa sâmbătă seara, în jurul orei 18.30.

Dar în cele din urmă a mărturisit cu sânge rece uciderea sălbatică a colegei sale, după ce a aflat că trupul neînsufleţit al acesteia a fost descoperit la domiciliul ei. Crima a avut loc sâmbătă seara, între orele 20.00 şi 22.00, potrivit medicilor legişti.

Un anchetator al poliţiei a confirmat marţi pentru AFP că tânăra a mărturisit că a strangulat-o şi a lovit-o pe prietena ei cu un obiect contondent, după care a decapitat-o şi i-a tăiat mâna stângă.

Abdomenul victimei era, de asemenea, deschis, potrivit unor surse citate de presă.

Cotidianul de mare tiraj Yomiuri susţine că poliţia a descoperit mai multe instrumente la domiciliul tinerei, între care ciocane şi un fierăstrău, ceea ce confirmă ipoteza premeditării.

"Am cumpărat totul singură, voiam să ucid pe cineva", ar fi declarat aceasta din urmă, potrivit aceluiaşi cotidian.

Poliţia a descoperit şi patru mesaje tulburătoare postate pe un forum de Internet, alături, între altele, de fotografii cu o mână însângerată. Aceste imagini au fost postate la aproximativ două ore după ora estimată a decesului victimei.

Ucigaşa, care ar urma să fie supusă unui examen psihiatric, a manifestat deja probleme de comportament cu câţiva ani înainte, potrivit presei locale. Ea nu a ezitat la un moment dat să toarne soluţie dezinfectantă în mâncarea altor două liceene.

"Eram nervoasă pentru că mă dispreţuiau, râdeau de mine în clasă", a declarat ea atunci profesoarei care îi ceruse explicaţii pentru gestul său, continuă Yomiuri Shimbun.

Totodată, adolescenta a disecat unul sau mai multe animale, potrivit altor informaţii apărute în presă.

Potrivit mărturiilor strânse de presa japoneză, tânăra ar fi putut fi tulburată de moartea mamei sale anul trecut, din cauza cancerului, şi căsătoria tatălui ei, la scurt timp după decesul acesteia.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...